Arcadis en Fugro doen ingenieurswerk Amsterdamse kademuren en bruggen

Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en geodataspecialist Fugro zijn door de gemeente Amsterdam samen geselecteerd als een van de drie partijen die zich de komende jaren bezighouden met het herstel van bruggen en kademuren in het centrum van de stad.
Arcadis en Fugro doen ingenieurswerk Amsterdamse kademuren en bruggen| Land Water

Deze samenwerkingsovereenkomst Ingenieursdiensten Programma Bruggen & Kademuren is een contract van zes jaar met de mogelijkheid om het twee keer met twee jaar te verlengen. Het gaat om een bedrag van naar schatting € 30 miljoen per samenwerkingspartner.

Kademuren vervangen of renoveren

De gemeente Amsterdam werkt aan een grootscheeps programma om een significant deel van de ongeveer 850 bruggen en 200 kilometer kademuur te vervangen of te renoveren. De ambitie is om het tempo in de aanpak van objecten aanzienlijk te versnellen. Hiermee volgt de programmaorganisatie de aanbevelingen uit het rapport ‘Factor 20’ van de Commissie Civiele Constructies. De scope van de samenwerkingsovereenkomst betreft alle typen ingenieursdiensten zoals onderzoeken en analyses van de bodem, inspecties van de technische staat van objecten, conditionering, ontwerp, engineering, contractering, begeleiding van de uitvoering en adviezen over de programmering. 

Reacties Fugro en Arcadis

“Bij Arcadis en Fugro hebben we alles in huis om samen met de gemeente en de andere SOK-partners de uitdaging aan te gaan om met ‘Factor 20’ te versnellen onder ons motto ‘Samen sneller’”, aldus Peter Nelemans, projectdirecteur bij Fugro.

“We zijn erg trots op deze opdracht”, reageert directeur businessdevelopment Lidewij de Haas van Arcadis. “Het gaat niet alleen om het fysieke herstel van de bruggen en kades, maar ook om het leven in de stad dat gewoon moet kunnen doorgaan. Dit is een ingewikkelde puzzel, waarbij heel veel stakeholders innig samenwerken om dit tot een goed einde te brengen. Zo zorgen we ervoor dat in de hele keten activiteiten naadloos aansluiten op de behoefte en verwachtingen van de voorgaande of volgende stap. Samen met Fugro dragen wij bij aan een duurzame toekomst van bruggen en kademuren in onze mooie historische hoofdstad. We staan er klaar voor.”