Arcadis richt perrons station Schiphol Airport opnieuw in

Arcadis gaat de toegang tot de perrons van het station Schiphol Airport optimaliseren. Zo verdwijnen de hellingbanen en worden deze vervangen door trappen. Bovendien komen er veel meer maatregelen om de toekomstige groei van het aantal OV-reizigers snel en efficiënt af te kunnen handelen.
Arcadis richt perrons station Schiphol Airport opnieuw in| Land Water

Arcadis optimaliseert station Schiphol Airport in opdracht van ProRail en er is een bedrag van 2,35 miljoen euro mee gemoeid. Na de ontwerpfase komt er een aanbesteding voor de daadwerkelijke realisatie. Dat maakte Arcadis woensdag bekend. 

Een andere opvallende verandering is dat het station op den duur ook toegangspoortjes voor de OV-chipcard krijgt. Elk perron krijgt een extra ‘stijgpunt’, dat direct toegang geeft tot het nieuwe nog te bouwen busplatform. En zo kunnen reizigers rechtstreeks naar het perron en hoeven ze niet via Schiphol Plaza te lopen. Deze maatregelen passen in een groter geheel, waarbij loopstromen worden gescheiden en Schiphol Plaza op delen opnieuw wordt ingericht. Door deze maatregelen wordt Plaza een logisch geordende transferhal, waar reizigers zonder zoeken hun route kunnen vinden. 

Directeur Gert Kroon van Arcadis is enthousiast: “Wij hebben veel ervaring en expertise op het gebied van stations en loopstromen. Hoewel het aantal reizigers door Covid-19 op dit moment klein is, groeit naar verwachting het aantal OV-reizigers weer als er een oplossing komt tegen het virus. Daarom zijn we trots en blij dat onze expertise is gevraagd om te helpen de capaciteit van de treinperrons, de trappen en roltrappen, het busstation en de hal van Schiphol Plaza gereed te maken voor de groeiende stroom OV-reizigers.”