Arcadis/Witteveen+Bos werken aan verbreding A4

Arcadis en Witteveen+Bos werken in opdracht van Rijkswaterstaat de komende vier jaar aan de voorbereidingen voor verbreding van Rijksweg A4 Haaglanden-N14. Het gaat om het deel van de snelweg dat loopt van de N14 tot ongeveer de Ketheltunnel bij Rotterdam, één van de belangrijkste toegangswegen tot Rijswijk en Den Haag. De opdrachtsom bedraagt 8,9 miljoen euro. Dat maakten de partijen vandaag bekend.
Arcadis/Witteveen Bos werken aan verbreding A4 | Land Water

Het gaat om een omvangrijk en uitgebreid project met onder meer het ongelijkvloers maken van de kruisingen in de N14, het verbreden van de A4, meer capaciteit voor op- en afritten en het vervangen van kunstwerken. Zo moet bijvoorbeeld de spoorbrug over de A4 bij Rijswijk worden vervangen en gaat de kruising tussen de A4 en Randstadrail op de schop. Arcadis en Witteveen+Bos organiseren een keur aan onderzoeken op de gebieden van grondonderzoek, ecologie, kabels, leidingen, etc. Daarnaast stellen de ingenieursbureaus de uitvoeringscontracten op en ondersteunen Rijkswaterstaat gedurende de aanbesteding aan bouwbedrijven.

Divisiedirecteur Harrie Kuijper van Arcadis: “Wij zijn heel trots dat we dit project hebben weten te verwerven. Samen met de mensen van Witteveen+Bos geven we het beste wat we in huis hebben, zodat de gebruikers in de toekomst makkelijk hun reis kunnen vervolgen. Infrastructuurprojecten als deze brengen veel dynamiek met zich mee. Neem bijvoorbeeld de spoorbrug over de A4, waar we ook te maken krijgen met de eisen van spoorwegbeheerder ProRail. Dit alles gebeurt met in achtneming van de wensen van alle andere stakeholders. We hebben er dan ook veel zin in!”

Wouter Bijman, hoofd van de Witteveen+Bos-business line Infrastructuur en mobiliteit: “We zijn verheugd om samen met Arcadis te mogen werken aan de oplossing van een dergelijk technisch uitdagend project met grote maatschappelijke waarde. Dit gaan we op zo’n duurzaam mogelijke manier doen, rekening houdend met de wensen vanuit de omgeving. Dit project past perfect bij onze missie om middels topexpertise complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen en een betrokken partner te zijn voor onze opdrachtgevers.”