Blankenburgverbinding open voor publiek op 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober 2021 opent de Blankenburgverbinding de deuren van het bouwterrein, voor publiek. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur van dichtbij bekijken hoe het project ervoor staat en krijgen ter plaatse uitleg door de bouwers.
Blankenburgverbinding open voor publiek op 2 oktober | Land Water

Zowel op de noord- als op de zuidoever en in het droogdok van Damen Verolme Rotterdam, zijn de bouwterreinen van de Blankenburgverbinding toegankelijk. Op de noordoever is er een looproute bij de Maasdeltatunnel. Van daaruit rijdt een pendeltrein naar de Hollandtunnel, om ook op die plek de vorderingen van de bouw te kunnen bekijken. Op de zuidoever is een looproute rond knooppunt Rozenburg. Vanaf daar gaat er een pendeltrein naar de Maasdeltatunnel.

Op de bouwplaatsen geven de bouwers uitleg over het project en alle werkzaamheden. Wie geluk heeft kan net een van de tientallen duikers, die aan het werk zijn voor de Blankenburgverbinding, in het water zien springen. Ook voor kinderen zijn er activiteiten zoals een puzzeltocht, een zandbak en kunnen ze op de foto naast machtig grote bouwmachines.

Zinktunnels Blankenburgverbinding in aanbouw 

De immense tunneldelen die straks worden afgezonken onder het Scheur, worden gebouwd in het droogdok van Damen Verolme Rotterdam, ten oosten van Rozenburg. Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder is ook deze bouwlocatie te bezoeken. Ook hier is aanmelding van tevoren verplicht.

Wie interesse heeft kan voor zaterdag 2 oktober via de website een tijdsstip reserveren, om de bouwterreinen van de Blankenburgverbinding te bezoeken. Voor een bezoek aan het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding aan de Maassluissedijk 199, is geen reservering nodig.