Bouw Windpark Maasvlakte 2 van start

Op 15 februari 2022 is de bouw van Windpark Maasvlakte 2 gestart. Het komende jaar bouwt Eneco in opdracht van Rijkswaterstaat in totaal 22 windturbines op de kop van het Maasvlakte 2 gebied. Daarvan komen 10 turbines op de dijk te staan en 12 turbines op het strand.
Bouw Windpark Maasvlakte 2 van start| Land Water

Windpark Maasvlakte 2 gaat vanaf 2023 jaarlijks ruim 400 GWh aan duurzame stroom opwekken. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt hiermee geheel voorzien van groene stroom voor alle kantoren, wegen en vaarwegen. Het is een uniek park omdat een deel van de windturbines op de dijk komen te staan en een deel op het strand, soms met de voet in de branding.
Om de veiligheid van strandbezoekers en de bouwmedewerkers te borgen wordt het zogenaamde sportstrand, voorliggend water en duingebied volledig afgesloten. Ook de Prinses Maximaweg en het fietspad worden afgesloten.

Bestemmingsverkeer Maasvlakte 2

Het badstrand blijft natuurlijk wel toegankelijk, zodat recreanten hier nog steeds kunnen genieten van een strandwandeling, sport of in de zomer van een dagje zon, zee en strand. Parkeerplaatsen 1, 2, en 3 blijven ook normaal toegankelijk, evenals parkeerplaats 4 nabij de Slufter kitespot.
Bestemmingsverkeer op de Maasvlakte 2 kan via de Maasvlakteweg ook nog steeds de weg vervolgen, tevens blijft hier de buffercapaciteit voor vrachtauto’s beschikbaar. Fietsers kunnen gedurende de afsluiting van het fietspad gebruikmaken van een fietspendelbus.