Bouwindustrie heeft een stevig fundament

Het fundament van de bouwsector is tot nu toe stabiel gebleken in de huidige situatie. De directeur van het Hauptverband der Deutschen Bouwindustrie zei in een interview dat de bouwconjunctuur tot nu toe weinig is getroffen en dat economische onderzoeksinstituten op dit moment zelfs uitgaan van een geringe reële groei van de bouwinvesteringen.
Bouwindustrie heeft een stevig fundament| Land Water

Een inschatting die wordt gedeeld door Tradus, een wereldwijde handelsbeurs voor bedrijfsvoertuigen en tweedehands investeringsgoederen zoals bouwvoertuigen en -machines. Terwijl fabrikanten zoals JBC of Komatsu het inzakken van de vraag, verstoorde toeleveringsketens en fabriekssluitingen moesten aankondigen, is de online handel in tweedehands bouwmachines grotendeels stabiel.

Transacties

Hoewel pageviews en listviews met betrekking tot de tweedehands machines die op het handelsplatform worden aangeboden in maart met circa 20 procent zijn gedaald, is het aantal uitgevoerde transacties grotendeels stabiel gebleven. “In maart waren de bouwbedrijven druk bezig met het uitzoeken van de situatie en het nemen van veiligheidsmaatregelen voor hun werknemers op de bouwplaatsen, zodat de bouwwerkzaamheden daar konden worden voortgezet. Er is weinig tijd om een nieuwe machine te zoeken”, legt Nadja Sörgel, general manager van Tradus, uit. Opdat bouwondernemers zich kunnen concentreren op hun dagelijkse werkzaamheden, doet Tradus er alles aan om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken om bouwmaterieel met een gewicht van enkele tonnen aan te schaffen of te verkopen. Bijvoorbeeld door middel van efficiënte zoekfilters en een praktische prijsvergelijkingstool (Tradus Market Value), die in één oogopslag laat zien of het aanbod laag of juist hoog geprijsd is.
Sörgel gaat ervan uit dat de vraag naar tweedehands investeringsgoederen ook in de komende maanden stabiel blijft en verwacht zelfs een opleving in de online handel, omdat het contactloze transactieverwerking mogelijk maakt.