Expositie Regen in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

In Het Scheepvaartmuseum is van 18 januari tot en met 1 maart de expositie Regen te zien. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof.
 Expositie Regen in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam| Land Water

Het regent steeds vaker harder en dat kan onze stad niet aan. Door de toenemende bebouwing en bestrating loopt al dat regenwater niet goed weg. Dit leidt tot steeds meer wateroverlast – ook bij jou in de buurt. Wat doen wij om wateroverlast te voorkomen in de stad? En wat kan jij doen om te helpen? Voorbeelden hiervan zijn te bekijken bij de expositie Regen.

Regen – de film

In 1929 maakt de Nederlandse filmmaker Joris Ivens samen met Mannus Franken een portret van Amsterdam in de regen. Deze film wordt beschouwd als een avant-garde klassieker. Met de remake Regen laat filmmaker Chris Teerink (1966) zien wat het effect van regen in Amsterdam vandaag de dag is.
De film is gemaakt met analoge foto’s, zwart/wit zoals de beelden van Ivens. De tijd staat stil, maar dankzij de montage komen de beelden weer tot leven. Deze ongebruikelijke vorm laat je als toeschouwer anders naar de stad kijken. Regen is alledaags, soms vervelend, maar regen is ook mooi en sfeervol. Deze film is tijdelijk te bewonderen in Het Scheepvaartmuseum. Ontdek de stad Amsterdam in de regen en de schoonheid ervan.
De film Regenvan filmmaker Chris Teerink is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Tot en met 1 maart

Bezoek Het Scheepvaartmuseum (Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam), en laat je inspireren door de film REGEN, de podcasts over regen in de stad, en bekijk hoe we gezamenlijk de stad regenbestendig kunnen maken.