Gemeente Arnhem organiseert Rioolsymposium

De omvangrijke werkzaamheden aan het hoofdriool van Arnhem zijn klaar. Er zijn geen ongelukken gebeurd, de uitgevoerde ondergrondse technieken zijn meer dan geslaagd en het leverde de rioleringswereld ook nog eens prima publiciteit op. Om hierbij stil te staan organiseert Gemeente Arnhem een rioolsymposium.
Gemeente Arnhem organiseert Rioolsymposium| Land Water

Het rioolsymposium vindt plaats op vrijdag 18 februari, op een hybride manier. Het symposium start om 14.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Het symposium is online te volgen via www.arnhem.nl/hoofdriool.

Er zijn drie inspirerende sprekers:

– Jeroen Langeveld: ‘Rioolwater als spiegel van de samenleving: lessen uit 18 maanden SARS-CoV-2 monitoring en modellering’ 

– Floris Boogaard: ‘Van ondergronds Grijs naar zichtbaar Groen/Blauw’

– Antoinet Looman: Pitch: ‘Grondstoffen uit afvalwater’

Wethouder Bob Roelofs fungeert voor de gelegenheid als spreekstalmeester. 

Maar dit is niet het enige. Aan het eind van het symposium worden de prijswinnaars bekendgemaakt van de prijsvraag: Ga je mee op een ondergronds avontuur? Er is namelijk voor de inwoners van Arnhem en voor de collega’s van Erik Laurentzen, die namens Arnhem de renovatie heeft begeleid, de allerlaatste keer een rondleiding te winnen in het hoofdriool van Arnhem.

De inwoners kunnen zich inschrijven, maar aan zijn collega’s vraagt Laurentzen wat meer. Wat moeten zij daar voor doen? Schrijf een verhaal, een gedicht, maak een filmpje of een leuke foto en vertel daarmee waarom jij zo graag mee wil met het ondergrondse avontuur. Inzendingen mogen naar [email protected].