Griekspoor verder met herstel Schreibrug Delft

De herstelwerkzaamheden aan de Schreibrug in Delft gaan weer verder. Griekspoor is de hoofdaannemer van dit project, wat – vanwege het feit dat het een Rijksmonument is – een ingewikkelde, maar tevens interessante klus is. 
Griekspoor verder met herstel Schreibrug Delft | Land Water
Griekspoor verder met herstel Schreibrug Delft | Land Water

De Schreibrug, die tussen het Vrouwjuttenland en Vrouwenregt ligt, heeft herstelwerkzaamheden nodig vanwege een aantal scheuren. Griekspoor won in 2018 de aanbesteding voor het renoveren van de brug.
De herstelwerkzaamheden van de brug hebben minimale invloed op het gebruik van de brug, aangezien de brug zich in het autoluwe gebied bevindt. In oktober werden er eerst voorbereidende werkzaamheden door Griekspoor gedaan. Fietsers en voetgangers konden de brug destijds wel blijven gebruiken. Speciaal voor de Sinterklaasintocht werd gezorgd dat vanaf 22 november 2019 de brug tijdelijk weer in zijn originele breedte gebruikt kon worden. Nu de werkzaamheden aan de Schreibrug weer zijn gestart, is de brug afgesloten voor al het verkeer.

Alles volgens plan

Gedurende de renovatie is Griekspoor de hoofdaannemer. Als alles volgens plan verloopt, zou het project volgens George van Haaster in maart afgerond moeten zijn. “Tot nu toe zijn alle plannen goed verlopen, wat fijn is in zo een bruisende binnenstad als die van Delft. We denken in maart weer een brug van kwaliteit af te leveren, die voldoet aan de wensen van de opdrachtgever.”