Grotestraat genomineerd voor Green Cities Award

Grotestraat Nijverdal is genomineerd voor een prestigieuze internationale prijs. Het project is geselecteerd omdat het een voorbeeld is van hoe we onze steden in de toekomst kunnen vormgeven.
Grotestraat genomineerd voor Green Cities Award| Land Water

Verstedelijking en klimaatverandering vragen om nieuwe oplossingen om de kwaliteit van het leven in onze steden te behouden en te verbeteren. Door specifiek gebruik te maken van de groene ruimte geeft Grotestraat Nijverdal hier het goede voorbeeld.

Voor de internationale prijsvraag waren diverse Nederlandse projecten aangedragen. Uiteindelijk is de keuze op het project in Nijverdal gevallen: “Meest inspirerend, met een originele, context gevoelige toepassing waarin beplanting, passieve waterzuivering, en sociale interactie subtiel en bijzonder ontworpen bij elkaar komen.” De herinrichting van de Grotestraat is uitgevoerd door OKRA Landschapsarchitecten in opdracht van de Gemeente Hellendoorn.

Grotestraat Nijverdal

Goede tweede was het groene schoolplein van OBS het Spectrum in Almere. Het heringerichte Industrieplein in Hengelo eindigde als derde.
Met de nominatie concurreert Grotestraat Nijverdal nu met vijf andere landen, waar ook inspirerende oplossingen zijn genomineerd. De zes projecten worden de komende periode beoordeeld door een internationale vakjury. Het internationaal winnende project wordt op 2 december bekend gemaakt. De zes deelnemende projecten staan op thegreencity.eu/award.

Green Cities for a Sustainable Europe

De Award is een initiatief van Green Cities for a Sustainable Europe. Dit is een platform dat de vergroening van de openbare ruimte stimuleert door innovatieve ideeën, informatie op basis van wetenschappelijk onderzoek en technische expertise aan te bieden. De activiteiten van dit platform richten zich op bepaalde thema’s: gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.