Infra Relatiedagen: Het Materieelpark van de Toekomst

‘De eerste elektrische veegtruck in Nederland. 100 procent elektrisch en fluisterstil’. Het staat met grote letters op deze veegwagen van Van Doorn. Een primeur die te zien is op Infra Relatiedagen op 1, 2 en 3 februari 2022 in Evenementenhal Hardenberg. Aan het event nemen zo’n 350 exposanten deel.
Infra Relatiedagen: Het Materieelpark van de Toekomst| Land Water

Deze eerste elektrische veegwagen is te vinden op het Materieelpark van de Toekomst, dat als ondertitel heeft meegekregen ‘Laden, rijden & bouwen’. Het is voor het eerst dat op Infra Relatiedagen zoveel aandacht wordt besteed aan geëlektrificeerd materieel, variërend van veegmachines tot laadpalen en accuwagens. Toonaangevende aanbieders als Dura Vermeer en Van Doorn Geldermalsen zijn aanwezig. In de hal is een parcours uitgezet voor demo’s, in het midden van de hal staat het Machinistencafé.

Lambert van Gameren, namens beursorganisator Easyfairs verantwoordelijk voor het Materieelpark van de Toekomst: “We zijn apetrots bijzondere elektrische paradepaardjes te kunnen laten zien. Tegen bezoekers zeggen we: ‘Ga zitten en ervaar het geluid’. In het Machinistencafé krijg je uitleg van ervaringsdeskundigen. De meest gestelde vraag? Kun je een hele dag rijden op een elektrisch veegtruck. Het antwoord is ‘ja.’ Andere vraag is of je de motor nog kunt horen. Het antwoord hierop is: Nee, het materieel is fluisterstil. De Voorbeelden staan in Hal 7.”

Collegetour tijdens Infra Relatiedagen

De infrasector kent een nijpend personeelsprobleem. Daarom is er ook deze editie weer een Collegetour met mbo- en hbo-studenten. Een route leidt ze langs twintig exposanten met opvallende innovaties en inspirerende verhalen. Van Gameren: “We laten vooral de veelzijdigheid van de sector zien. Op die manier hopen we ze warm te maken voor een baan in de infra. Aangezien we ons op laatstejaars richten, loopt er een aardig arbeidspotentieel rond.”

De ontwikkelingen in de sector staan niet stil. Geëlektrificeerde machines op het Materieelpark van de Toekomst zijn daarvan een flitsend voorbeeld. Kennis over de infrasector wordt laagdrempelig getest in de pubquiz. Van Gameren: “Met als motto ‘het mag ook leuk zijn’ organiseren we op woensdag 2 en donderdag 3 februari tweemaal per dag een Pubquiz. We richten daar speciaal een kenniscafé voor in.”