Jaarcijfers Movares 2020: de positieve trend zet door

Ondanks de wereldwijde coronapandemie steeg het bedrijfsresultaat van Movares Group in 2020 van € 2,9 naar € 3,6 miljoen. Hiermee zet de positieve trend die in 2019 is ingezet verder door.
Jaarcijfers Movares 2020: de positieve trend zet door| Land Water
Jaarcijfers Movares 2020: de positieve trend zet door| Land Water

Ceo Sander Eijgenraam: “2020 was voor iedereen een bijzonder jaar. Voor de wereld, voor Nederland en dus ook voor Movares. Zo gingen we vanaf maart grotendeels thuis werken en moesten we ons werk anders gaan regelen. Ik merkte dat er veel creativiteit ontstond. Dit zorgde ervoor dat we samen met onze klanten konden blijven werken aan de realisatie van de projecten.”

Movares financieel

Zowel in de spoorsector als bij het account Schiphol steeg in 2020 onze omzet flink (5 tot 10 procent). In andere marktsegmenten, waaronder de watermarkt, de gemeentelijke markt en de private sector, viel de omzet wat tegen. Ceo Erik van Schie: “Deze daling lijkt samen te hangen met de coronacrisis. Onze klanten in deze sectoren ondervinden zelf de nodige impact van de coronacrisis, met als effect dat ze minder werk uitbesteden.” Hoewel de totale omzet in 2020 met 2,5 procent licht is gedaald, bleef de toegevoegde waarde stabiel en steeg het rendement op de omzet met 0,7 procentpunt.

De stijging van het bedrijfsresultaat van Movares Group is mede te danken aan de overname van BRO, een bedrijf van ongeveer 75 medewerkers. BRO richt zich op het geven van adviezen met betrekking tot ruimtelijke ordening, stedenbouw, landschap en economie. Eijgenraam: “De overname van BRO is een enorme aanwinst voor ons bedrijf. Het sluit goed aan bij onze ambitie om samen met partners en opdrachtgevers te werken aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Daarnaast past het ook goed bij de strategische ontwikkeling die wij voor ogen hebben op het gebied van de vroege planfase.”

Blik op de toekomst

Van Schie: “De toekomstige opgaven voor Nederland zijn omvangrijk. Hoe blijven steden bereikbaar, de infrastructuur veilig en geven we vorm aan de energietransitie? Begin 2021 was de orderportefeuille al goed gevuld en dat is gelukkig nog steeds het geval. Hoewel we hopen dat we elkaar op korte termijn weer live kunnen ontmoeten, zal het werken op afstand niet meer uit ons wereldbeeld weg te denken zijn.”