Klimaatadaptatie centraal op bomvolle Infra Relatiedagen

Als eerste provincie in Nederland brengt Overijssel een schip in de vaart dat wordt aangedreven op waterstof. Het schip wordt vanaf 2024 ingezet voor onderhoud en inspectie van de provinciale vaarwegen. Het is één van de vele innovaties op de vakbeurs Infra Relatiedagen 2023, die van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 februari wordt gehouden in Evenementenhal Hardenberg. Het schip op waterstof wordt besproken op het Overheidspark.

Klimaatadaptatie centraal op bomvolle Infra Relatiedagen| Land Water

Aan Infra Relatiedagen nemen ruim driehonderd exposanten deel, de organisatie verwacht zo’n elfduizend bezoekers. Het hele complex met zeven hallen zit bomvol. Thema dit jaar is klimaatadaptatie. Nieuw deze editie is het grote aantal specials, activiteiten op de beursvloer waar specifieke trends en ontwikkelingen worden uitgelicht.

Eén van die specials is het Overheidspark met dagelijks vier sessies over uiteenlopende onderwerpen, variërend van de Circulaire economie in Drenthe tot Emissievrije Asfaltset en het Waterstof aangedreven werkschip. Het Materieelpark van Heden en Toekomst presenteert veel geëlektrificeerd materieel. Verdeeld over twee hallen presenteren ruim zestig exposanten hun materieel.

De Route Renovatie Civiele Kunstwerken & Smart City leidt bezoekers langs toonaangevende projecten en oplossingen. Het gaat hier om een foto-expositie die het gesprek op gang moet brengen tussen opdrachtgevers, toeleveranciers en aannemers over verantwoordelijkheden en verduurzaming. Er is hier ook aandacht voor Smart City Toepassingen.

Andere specials zijn Het Straatwerkplein en de Openbare verlichtingstraat. De beurs wordt geopend met het symposium Infra: Het voortraject. Voordat de eerste spade de grond ingaat, gaat daar een voorbereidingstijd van al gauw twee jaar aan vooraf. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoogwaardige kadasterinformatie, GIS, Bodemonderzoek, Archeologie in het voortraject, het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten en Ecologie: iedereen heeft ermee te maken. Voor het symposium is het maximale aantal bezoekers inmiddels bereikt.

Infra Relatiedagen is voor actieve professionals binnen de infrabranche. Toegangsbadges zijn te verkrijgen via www.infrarelatiedagen.nl.