Locatie, stad of land in 3D dankzij ArcGIS Reality

Esri Nederland introduceert ArcGIS Reality, een verzameling van toepassingen ontworpen om workflows mogelijk te maken voor het reëel vastleggen van bouwlocaties, steden en landelijk gebied. Met ArcGIS Reality is het mogelijk om met luchtfoto’s en dronebeelden True Ortho’s, DSM’s, puntenwolken en 3D-meshes te maken. Hierdoor kan gewerkt worden met een digitale weergave die plaatsen en situaties laat zien zoals ze werkelijk zijn, aangevuld met ruimtelijke data die de werkelijkheid verrijkt met meer context.

3D-mesh verwerkt door ArcGIS Reality met behulp van luchtfoto’s geleverd door Bluesky Ltd.

Digital twins zijn een essentieel hulpmiddel geworden voor veel sectoren; de omgeving digitaliseren helpt om de wereld beter te begrijpen. Om dit effectief te doen, zijn de mapping-specialisten afhankelijk van zeer nauwkeurige en actuele kaarten en 3D-modellen die zijn afgeleid van beeldmateriaal. Met ArcGIS Reality is een nauwkeurige digitale weergave van de wereld op elke schaal en in elke omvang te maken. Luchtfoto’s en dronebeelden zijn om te zetten in visueel verbluffende en zeer nauwkeurige kaarten en 3D-modellen. 

Vier kernonderdelen ArcGIS Reality

ArcGIS Reality Studio is een nieuwe toepassing voor het in kaart brengen van de werkelijkheid op basis van luchtfoto's voor hele steden en landen. Een intuïtieve interface zorgt voor een hoge productie-efficiëntie om weergaven van de werkelijkheid te leveren. Het kan worden gebruikt om de verwerking van luchtfoto’s te versnellen en het verwerken van deze foto’s te automatiseren. Hierdoor zijn snel nauwkeurige, fotorealistische True Ortho’s en 3D-meshes te maken. Bovendien zorgen workflows ervoor dat er minimale training nodig is om de toepassing effectief te gebruiken.

Site Scan for ArcGIS is een alles-in-één, cloud-based drone mapping-technologie voor het beheren van drones en het verzamelen, verwerken, analyseren en delen van data-producten. Gebruikers zijn in staat om in de cloud digitale kopieën van projecten te verwerken, te beheren en toegang te bieden. Informatie is zo met belanghebbenden te delen in een voor hen begrijpelijk format, als een kaart of rapport, maar dus ook als 3D-weergave.

ArcGIS Drone2Map is een intuïtieve desktopapplicatie gericht op het in kaart brengen van de werkelijkheid op basis van dronebeelden, waardoor offline verwerking en snelle mapping in het veld mogelijk is. ArcGIS Drone2Map helpt bij het creëren van 2D- en 3D-producten op basis van het beeldmateriaal van de drone, die te gebruiken zijn voor visualisaties en analyses in ArcGIS.

ArcGIS Reality for ArcGIS Pro is een nieuwe extensie voor ArcGIS Pro, waarmee gebruikers dronebeelden of luchtfoto’s (ingewonnen door bemande vliegtuigen) kunnen invoeren om 3D-producten te genereren voor het in kaart brengen van de werkelijkheid. Het ondersteunt elk type camera en een breed scala aan luchtfoto’s en drone-sensoren, zodat geen aparte oplossingen nodig zijn. De informatieproducten die hiermee worden gemaakt, zijn direct te integreren in ArcGIS-analyseworkflows, zoals geautomatiseerde objectdetectie.