Movares Group en BRO bundelen krachten

Movares Group heeft ruimtelijk advies- en ontwerpbureau BRO overgenomen. BRO blijft een aparte entiteit binnen de Movares Group. Deze overname zorgt voor een stevigere positie van Movares in de vroege planfase en geeft BRO de mogelijkheid de eigen klantgroep te verbreden. Beide bedrijven zullen in de toekomst dan ook nauw gaan samenwerken.
Movares Group en BRO bundelen krachten| Land Water
Movares Group en BRO bundelen krachten| Land Water

“Wij zijn blij dat we op deze wijze onze krachten kunnen bundelen”, aldus directievoorzitter Sander Eijgenraam van Movares. “De komst van BRO binnen de Movares Group vormt onderdeel van onze ambitie om samen te werken aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Met BRO als gerenommeerd bureau binnen onze gelederen, kunnen we onze klanten nog beter bedienen en ons marktaandeel uitbreiden.”

BRO is opgericht in 1962. De tachtig medewerkers zijn verspreid over drie vestigingen: het hoofdkantoor bevindt zich in Boxtel en er zijn kantoren in Amsterdam en Venlo. BRO ondersteunt bedrijven en overheden met praktische adviezen en producten  met betrekking tot ruimtelijke ontwikkeling, stedenbouw, landschap en economie. Daarnaast helpt BRO bij het formuleren van visies op urgente vraagstukken in zowel stedelijke als landelijke gebieden.

Pensioen

Gelijktijdig met de overname gaat directievoorzitter Guy Kersten met pensioen en neemt na dertig jaar afscheid van BRO. Felix Wigman en Fons Ripken gaan samen verder als directie van BRO met Bas van Wetten en Reinder Osinga als adjunct-directeuren. Felix Wigman, directievoorzitter van BRO: “We werkten al in veel projecten nauw met Movares samen. We hebben dezelfde open en no-nonsense stijl van werken en voelen elkaar goed aan. Advieswerk is immers ook mensenwerk. We zijn erg enthousiast over de overname door Movares Group, omdat we onze opdrachtgevers nu nog completer kunnen ondersteunen bij de praktische en technische uitwerking van hun projecten en plannen.”

Movares behoort met ruim negenhonderd medewerkers tot de top 10 van adviesbureaus in Nederland. Het bedrijf richt zich op mobiliteit, infrastructuur, energie, digitale transformatie en klimaat. Het hoofdkantoor bevindt zich in Utrecht, verder kent het bedrijf regionale vestigingen in Eindhoven, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam. Medewerkers van BRO zijn straks ook actief vanuit de regiovestigingen.