Natuur verbeteren in de Drielsche Uiterwaarden

Rijkswaterstaat werkt aan een plan om de riviernatuur in de Meinerswijk en Drielsche Uiterwaarden, tussen Arnhem en Driel, te verbeteren. Natuurvriendelijke oevers moeten ervoor zorgen dat het gebied aantrekkelijker wordt voor verschillende soorten vissen en andere dieren.

Natuur verbeteren in de Drielsche Uiterwaarden| Land Water

Op dinsdag 23 mei 2023 vindt er een publieksbijeenkomst plaats om omwonenden en andere geïnteresseerden te betrekken bij de plannen.

Publieksbijeenkomst Meinerswijk en Drielsche Uiterwaarden

Het doel van de inloopbijeenkomst is om de deelnemers te informeren over de plannen, de aanpak en het vergunningentraject dat inmiddels is gestart. Bij de bijeenkomst kunnen deelnemers vragen stellen en ideeën met elkaar delen. De projectmanager, omgevingsmanager en ecoloog van beide projecten lichten de maatregel toe en vertellen meer over het ontwerpproces.

  • De publieksbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 mei van 19.00 - 21.00 uur.

  • De locatie is Scouting Schutgraaf aan het Hannestraatjes 4, 6843 NV in Arnhem.

  • Aanmelden voor de publieksbijeenkomst kan via de projectpagina van de Meinerswijk of Drielsche Uiterwaarden op de website Samenwerken aan riviernatuur.

Omdat de Meinerswijk en Drielsche Uiterwaarden geografisch dicht bij elkaar liggen, is ervoor gekozen een publieksbijeenkomst te organiseren.