Nederland massaal op bezoek op de Dag van de bouw 2023

Meer dan 160 bouw- en infraprojecten openden zaterdag 17 juni 2023 hun bouwhekken op de 16e Dag van de Bouw. Dat werd met veel enthousiasme ontvangen want meer dan 55.000 Nederlanders besloten om een kijkje te nemen op de bouwplaatsen die werden opengesteld.

Nederland massaal op bezoek op de Dag van de bouw 2023| Land Water

Ze ontdekten hoe de bouwsector inspeelt op de uitdagingen van deze eeuw, zoals klimaatverandering, energietransitie en digitalisering.

De grote diversiteit aan projecten maakte dat het nog moeilijk was om het leukste project te kiezen om te bezoeken. Ook dit jaar werden er veel bijzondere bouwplaatsen opengesteld zodat heel Nederland kon bekijken wat er achter de bouwhekken gebeurd. Het Binnenhof in Den Haag was een populaire locatie waar de bezoekers een unieke rondleiding kregen in de bijzondere verbouwing van de gebouwen van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Raad van State.

Dag van de bouw van Bouwend Nederland

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Tijdens de dag zetten bouwplaatsen in heel Nederland de hekken open. Bezoekers maakten kennis met alle bijzondere technieken en innovaties van de bouw en infra en de opdracht die de sector heeft om Nederland klaar te maken voor de toekomst.