NedMobiel en Proficium samen verder als Innocy

NedMobiel en Proficium, onderdeel van ICT Group, vormen samen het advies- en ingenieursbureau van de toekomst. Vanaf 1 oktober gaan zij verder onder de naam Innocy.
NedMobiel en Proficium samen verder als Innocy| Land Water

Innocy is weliswaar een nieuwkomer op de markt, maar alleen in naam. NedMobiel en Proficium hebben in het infra domein hun sporen ruimschoots verdiend. Zo waren zij de afgelopen jaren in Nederland betrokken bij vrijwel alle nieuwe weg- en treintunnels. Hierbij werden zij ingezet om de veiligheid, het beheer en de techniek van die verbindingen te borgen. Ook leverden zij als adviseur een bijdrage aan vrijwel alle DBFM (Design, Build, Finance and Maintenance)-contracten in Nederland. Innocy bedient de continue levenscyclus van complexe infrastructuur.

Binnen deze nieuwe samenwerking bundelt Innocy niet alleen de krachten van beide technisch dienstverleners, maar voegt daar ook nieuwe diensten als data & informatie en infra development aan toe. De combinatie zorgt ervoor dat het nieuwe bedrijf alle facetten behorende bij de diverse levensfasen van infra overziet en integraal diensten kan aanbieden. Daarnaast kan Innocy ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van strategieën, concepten en ontwerpoplossingen voor thema’s als duurzaamheid, mobiliteit, klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen, verstedelijking en smart cities.
Jos Blejie, ceo ICT Group: “Wij zijn bijzonder blij met de toegevoegde waarde die Innocy biedt binnen onze smart cities-propositie. Door de samenvoeging van twee succesvolle bedrijven kunnen wij onze klanten nog beter en in de volle breedte ondersteunen. Het nieuwe bedrijf  is inzetbaar op ieder niveau in een organisatie en legt eenvoudig de verbinding tussen het strategische en operationele niveau.”