Nieuwe hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat

Marjolijn van de Zandschulp is benoemd tot hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Zij volgt op 1 januari 2021 Nelly Kalfs op, die op 24 september 2020 overstapte naar de functie van burgemeester van de gemeente Lingewaard.
Nieuwe hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat | Land Water

Marjolijn van de Zandschulp (42) werkt nu nog als plaatsvervangend gemeentesecretaris en directeur bij de gemeente Nijmegen. “We hebben in Marjolijn een zeer geschikte HID voor Oost-Nederland gevonden”, aldus directeur-generaal Rijkswaterstaat Michèle Blom. “Zij kent het werkgebied Oost-Nederland erg goed en heeft in die regio een groot bestuurlijk netwerk. Met haar strategische kwaliteiten heeft ze alles in huis om voortvarend aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland en de groepsraad. We wensen Marjolijn veel succes en plezier in haar nieuwe functie.”

Rijkswaterstaat Oost-Nederland

“Oost-Nederland is een belangrijke verbindende schakel in alle windrichtingen”, vertelt Van de Zandschulp. “Zowel via weg als via water. Doordat ik er ben opgegroeid en nu met veel plezier in Nijmegen woon, ken ik het gebied en haar bijzondere kwaliteiten en mogelijkheden goed. Als fervent wandelaar struin ik vaak door het Rivierpark en ik ben onder de indruk hoe dit hoogwaterbeschermingsproject bijdraagt aan onze veiligheid en ook ruimte geeft aan natuurontwikkeling en recreatie. Een goed voorbeeld hoe we Nederland veiliger, beter bereikbaar, duurzamer én mooier maken. En juist daaraan wil ik bijdragen.”

“In mijn nieuwe rol wil ik samenwerking stimuleren en kijken wat we van elkaar en van onze partners kunnen leren. Samenwerken aan de best haalbare resultaten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners in Oost-Nederland en Nederland als geheel, daar ga ik voor. Die ‘drive’ en die cultuur proef ik ook sterk bij de collega’s van Rijkswaterstaat. Ik heb er dan ook veel zin in om bij jullie aan de slag te gaan.”

Informatie Van de Zandschulp

Van de Zandschulp studeerde planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en volgde diverse opleidingen in management en organisatieontwikkeling. Van 2002 tot 2009 werkte zij bij de gemeente Overbetuwe als projectleider gebiedsontwikkelingsprojecten. Bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen werkte Marjolijn vanaf 2009 bij de sector Regionale Ontwikkeling, waarvan zij in 2013 sectorhoofd werd. Sinds 2014 werkt zij bij de gemeente Nijmegen. Eerst als hoofd Economische Zaken en sinds 2016 als plaatsvervangend gemeentesecretaris en directeur.