Nominaties Staalprijs en Duurzaamheidsprijs Staal 2020

Voor de Nationale Staalprijs 2020 zijn 15 staalbouwprojecten genomineerd. De vakjury – voorgezeten door Janneke Bierman (Bierman Henket architecten) – heeft de genomineerden gekozen uit in totaal 116 inzendingen. De ingezonden projecten nemen deel in een van de vijf categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen.
Nominaties Staalprijs en  Duurzaamheidsprijs Staal 2020| Land Water
Nominaties Staalprijs en  Duurzaamheidsprijs Staal 2020| Land Water

Voor de categorie utiliteitsbouw waren er veertig inzendingen, voor industriebouw veertien inzendingen, voor woningbouw twaalf inzendingen en karakteristieke stalen bouwdelen 36 inzendingen. Voor Infrastructuur waren er veertien inzendingen, waarvan dit de drie genomineerden zijn: Fietsbrug Oude Rijn, Katwijk en Oegstgeest; Fiets- en voetgangersbrug Lille Langebro, Kopenhagen en Schuttebusbrug, Zwolle.

Nominaties Nationale Duurzaamheidsprijs

De Nationale Duurzaamheidsprijs is een speciale, categorie-overstijgende prijs, bestemd voor het project dat volgens de vakjury het beste scoort op het gebied van duurzaamheid. Voor deze prijs zijn in totaal 43 projecten (voltooid in 2019 of 2018) ingestuurd. Hieruit heeft de jury drie ‘finalisten’ geselecteerd: Het Binnenveld, Wageningen; Hoogstraat 168-172, Rotterdam en Tijdelijke beweegbare verkeersbrug N246, Westknollendam.

Bekendmaking winnaars

De winnaars van de Nationale Staalprijs en Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020 worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag 2020, dinsdag 13 oktober a.s. Van elk genomineerd project zijn een beschrijving, afbeeldingen en een overzicht van de projectpartners te vinden op www.nationalestaalprijs.nl/nominaties. Informatie over alle inzendingen is beschikbaar via: www.nationalestaalprijs.nl/projecten