Onderstel graafmachine ‘Ballerina’ in online veiling

Actueel 13-01-2023
Onderstel graafmachine ‘Ballerina’ in online veiling

Het speciaal voor de renovatie van de Afsluitdijk gebouwde graafmachineonderstel ‘Ballerina’ wordt online geveild bij Troostwijk Auctions, omdat de renovatiewerkzaamheden in deze fase zijn afgerond. Er kan op dit moment op de Ballerina geboden worden. De veiling sluit op woensdag 1 februari 2023 om 19:00 uur.
Onderstel graafmachine ‘Ballerina’ in online veiling

Om de Afsluitdijk aan de Waddenzeezijde te versterken, zijn 70.000 innovatieve Levvel-blocs op de dijk geplaatst. Met de dijkversterking zorgen Rijkswaterstaat en Levvel ervoor dat de Afsluitdijk het achterland ook de komende 100 jaar kan beschermen tegen hoogwater op de Waddenzee. Zelfs als de zeespiegel stijgt én er een extreme storm opsteekt.

Een belangrijke rol in de versterking aan de Waddenzeezijde is weggelegd voor de innovatieve Levvel-blocs op het ondertalud – het onderste schuine deel van de dijk. Deze betonblokken hebben een speciale vorm en grijpen als legoblokken in elkaar. Om deze blocs nauwkeurig te plaatsen en strakke, rechte lijnen te maken, is een speciaal onderstel gebouwd waar de kraan op kan staan: de Ballerina.

Omdat de renovatiewerkzaamheden aan de Afsluitdijk inmiddels zijn afgerond, wordt de Ballerina in een veiling aangeboden op het online platform van Troostwijk Auctions. Voor bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw, in de infrasector en voor andere geïnteresseerden is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij deze veiling.