Perth kiest Nederlands brugontwerp

De premier van West-Australië heeft vorige week aangekondigd dat er een nieuwe, iconische fietsverbinding komt over de Swan River in Perth. Het Nederlandse ontwerp- en ingenieursbureau ipv Delft maakte het ontwerp voor de verbinding, bestaande uit twee fietsbruggen van 250 en 140 meter lang. 
 Perth kiest Nederlands brugontwerp| Land Water

Over de komst van een nieuwe verbinding voor fietsers en voetgangers wordt in Perth al lang gesproken. De bestaande monumentale Causeway Bridge over de Swan River heeft slechts een twee meter breed pad voor langzaam verkeer, wat veel te smal is voor de grote hoeveelheid fietsers en voetgangers die dagelijks tussen het stadscentrum en de wijk Victoria Park reist. Op verzoek van het ministerie van transport van de staat West-Australië, voerde ipv Delft samen met de lokale ingenieurs van WSP een studie uit naar de haalbaarheid en mogelijke varianten voor de nieuwe verbinding. Daaruit kwam een aantal ontwerpvoorstellen voort, waaruit de overheid nu een keuze gemaakt heeft.
Ontwerper Ivo Mulders van ipv Delft: “We zijn heel blij dat ze uiteindelijk hebben gekozen voor het ontwerp dat wat ons betreft de meeste meerwaarde creëert.” Naar verwachting kost het project 50 miljoen Australische dollar (ruim 30 miljoen euro) en start de bouw volgend jaar.