Projectteam RijnlandRoute verzamelt vuurwerkbrillen

De medewerkers van het informatiecentrum van de RijnlandRoute doneren honderd brillen en zijn in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland een inzamelingsactie gestart om veiligheids- en vuurwerkbrillen te verzamelen. De brillen gaan naar het Rode Kruis. Zij verzamelen tussen 23 en 28 maart zoveel mogelijk brillen. Het Rode Kruis reinigt en sorteert de brillen en zorgt voor verzending naar zorginstellingen in Nederland. Met de brillen kunnen zorgmedewerkers betere en veiligere zorg bieden aan coronapatiënten.
Projectteam RijnlandRoute verzamelt vuurwerkbrillen| Land Water

Alle veiligheids- en vuurwerkbrillen zijn welkom, nieuwe én gebruikte. De eerste zending van honderd brillen is op dinsdag 24 maart al naar het Rode Kruis gebracht, de tweede zending wordt op vrijdag 27 maart gebracht. De actie van het Rode Kruis eindigt op zaterdag 28 maart om 17.00 uur.

Hoe kun je helpen?

Heb je nog een veiligheids- of vuurwerkbril liggen? Het projectteam vraagt mensen om voor donderdag 26 maart 12.00 uur hun bril(len) langs te brengen. Ze kunnen worden afgegeven bij het informatiecentrum. Bij de ingang langs de Rietpolderweg staat een container waar de bril in gestopt kan worden. De medewerkers van de RijnlandRoute brengen de brillen vervolgens naar het Rode Kruis. Kijk voor een routebeschrijving op de pagina informatiecentrum.

Grote aantallen

Voor het doneren van meer dan vijftig brillen kan contact worden opgenomen met Cynthia Verloop, via: [email protected] om te bespreken hoe deze brillen het beste bij het Rode Kruis kunnen komen.