Renovatie Aalsmeerse Barendebrug afgerond

De renovatie van de Barendebrug in Aalsmeer is afgerond. De monumentale brug, gelegen in de Dorpsstraat, is volledig in oorspronkelijke staat hersteld. De renovatie is uitgevoerd door Griekspoor in opdracht van de gemeente Aalsmeer.
Renovatie Aalsmeerse Barendebrug afgerond| Land Water
Renovatie Aalsmeerse Barendebrug afgerond| Land Water

Het project, dat sinds 6 april liep, is op 12 november definitief afgerond nadat de laatste onderdelen op de bovenbouw werden geplaatst. Gedurende de werkzaamheden werd al het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Van Cleefkade. Het voetgangersbruggetje naast de Barendebrug was wel nog toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De brug was sinds 9 september al geopend voor al het verkeer.

Originele doorvaartbreedte Barendebrug

De originele doorvaartbreedte is hersteld door de plaatsing van nieuwe funderingspalen. Daarnaast is er een nieuw betonnen brugdek gerealiseerd. Griekspoor verzorgde ook het herstelwerk aan het metselwerk en een nieuwe bestrating. De hamei van de Barendebrug is door Griekspoor zelf volledig gerestaureerd en geconserveerd om de levensduur ervan te verlengen.

George van Haaster, calculator/werkvoorbereider bij Griekspoor: “Ons uitgangspunt was om de burg in oorspronkelijke staat te herstellen. Wel hebben we enkele aanpassingen in de constructie moeten doen, zodat de brug voldoet aan de huidige richtlijnen en regelgeving. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug.”

Renske Lankreijer-Rohling, projectleider Afdeling Projecten en Advies Openbare Ruimte Gemeente Amstelveen & Aalsmeer: “We willen dat Aalsmeer goed bereikbaar is. Daar hoort ook onderhoud aan deze bruggen bij. Door de hamei terug te plaatsen hebben we de brug in ere hersteld.”