Succesvolle pilot relinen met Kiwa Water Mark

Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft samen met Waterleidingbedrijf Puur Water en Natuur (PWN) een innovatieve manier ontwikkeld om waterleidingen in de grond te relinen. Het is de eerste keer dat dit is gebeurd conform het Kiwa Water Mark-keurmerk. 
Succesvolle pilot relinen met Kiwa Water Mark| Land Water

Bij het relinen van leidingen graaft Van Gelder de oude leidingen niet uit, maar reinigt ze deze in de grond. De schoongemaakte buizen worden voorzien van een inwendig aangebrachte kous, gemaakt van polyethyleen/polyurethaan. Dit materiaal kan niet alleen bij waterleidingen worden ingezet, maar ook bij gasleidingen en waterstofleidingen. In samenwerking met PWN, verantwoordelijk voor de levering van schoon drinkwater aan ruim 800.000 huishoudens en organisaties in Noord-Holland, is de techniek als pilot succesvol ingezet op een project in Schardam. Daarmee is bewezen dat de werkwijze ook voldoet aan alle eisen uit betreffende Kiwa-beoordelingsrichtlijnen voor drinkwater. Een mooi succes voor Van Gelder en PWN die kansen zien om deze reline methode verder in de markt te zetten.

Voordelen relinen

De voordelen van het relinen van (water)leidingen zijn legio. Door de relintetechniek in te zetten wordt het graafwerk tot een minimum beperkt. Omdat straten en wegen niet open gegraven hoeven te worden, ondervindt de omgeving veel minder hinder. Dit is ook tijd- en geldbesparend en bovendien duurzaam.