Triton neemt Visser & Smit Hanab, VW Telecom en Homij over

Algemeen 09-04
(Foto: VolkerWessels)
(Foto: VolkerWessels)

Triton hebben een overeenkomst getekend voor de overname van 100% van VolkerWessels Verbindingen en Netwerken (V&N Group), een onderneming die indirect volledig eigendom is van Koninklijke VolkerWessels en die zeggenschap heeft over de entiteiten Visser & Smit Hanab, VW Telecom en Homij Technische Installaties  (de VolkerWessels Energy, VW Telecom en Homij Technische Installaties B.V.), VW Telecom en Homij Technische Installaties (het VolkerWessels Bedrijvencluster Energie, Telecom en Technische Installaties).

(Foto: VolkerWessels)
(Foto: VolkerWessels)

De transactie is nog onderhevig aan het advies van de centrale ondernemingsraad van VolkerWessels en de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. Andere voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Afronding van de transactie wordt verwacht in het derde kwartaal van 2024.

V&N Group is een toonaangevende multi-utility dienstverlener met een focus op duurzame en digitale oplossingen op het gebied van energie & utiliteit, connectiviteit en gebouwinstallaties. Het bedrijf is aanwezig in heel Nederland en elk van zijn entiteiten zijn voorkeurspartners voor de belangrijkste publieke en private klanten in hun respectieve werkgebieden. De 3.100 medewerkers van de Groep bieden geïntegreerde oplossingen, waaronder haalbaarheidsstudies, advies, ontwerp, installatie, realisatie en onderhoud, in heel Nederland en in Duitsland.

VolkerWessels heeft het besluit genomen om over te gaan tot de verkoop van haar Energie-, Telecom- en Technische Installatiebedrijven na een strategische evaluatie die resulteerde in het besluit om zich te concentreren op haar activiteiten in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland en Duitsland en haar infrastructuuractiviteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

 

Ervaren investeerder

Triton heeft al 25 jaar ervaring met het succesvol opbouwen en laten groeien van investeringen in bedrijven in de sector van V&N Group in heel Europa met investeringen in onder andere OCU Group en EQOS. Het bedrijf is ook een ervaren investeerder in Nederland, waar het heeft geïnvesteerd in bedrijven als Unica, een technische dienstverlener, en de groei van deze bedrijven aanzienlijk heeft ondersteund. Triton neemt V&N Group over omdat het bedrijf gelooft in het groeipotentieel van het bedrijf en zijn langdurige klantrelaties, waarin Triton van plan is verder te investeren. De overname bouwt voort op Triton's gevestigde reputatie als een betrouwbaar nieuw huis en een goede culturele fit voor zowel corporate carve-outs als familiebedrijven.

Koos van de Linde, Investment Advisory Professional bij Triton: "We zijn erg onder de indruk van de staat van dienst van V&N Group en haar managementteam onder leiding van VolkerWessels, dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het versnellen van de energietransitie, digitalisering en huisvestingsbehoeften in Nederland. We kijken ernaar uit om samen te werken met het management en de medewerkers van V&N Group in hun volgende fase van groei en om verder te bouwen op de sterke relatie tussen V&N Group en VolkerWessels."

 

Groei versnellen

Stanley Maas, CEO van V&N Group zei: "Ik kijk ernaar uit om met Triton de groei te versnellen die nodig is om de kansen aan te pakken die voortkomen uit de energie- en digitaliseringstransitie en ik ben ervan overtuigd dat de transactie gunstig zal zijn voor onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden."

VolkerWessels is geadviseerd door ABN AMRO Corporate Finance, ING Corporate Finance en De Brauw. Triton is geadviseerd door Emendo Capital en Clifford Chance.