VIKTOR haalt € 5,1 miljoen financiering op

VIKTOR, het low-code ontwikkelplatform waarop ingenieurs snel applicaties kunnen bouwen en delen, ontvangt € 5,1 miljoen aan financiering. Newion, APG (ANET) en InnovationQuarter Capital – die een eerdere lening in deze ronde converteert – faciliteren hiermee de internationale groeiambities van het bedrijf om het platform toegankelijk te maken voor elke ingenieur. 
VIKTOR haalt € 5,1 miljoen financiering op| Land Water

VIKTOR is het leidende softwareplatform waarmee ingenieurs op een vereenvoudigde manier web- applicaties kunnen bouwen. Ingenieurs spelen een belangrijke rol in het oplossen van hedendaagse complexe uitdagingen, zoals op het gebied van klimaat, energie, stikstofuitstoot en woningnood. VIKTOR stelt hen in staat om hun werk te automatiseren, optimaliseren en delen door zelf supersnel professionele softwareapplicaties te bouwen, bijvoorbeeld voor ontwerp-optimalisatie in de bouw. Dit betekent dat de kennis van ingenieurs schaalbaar wordt en hun oplossingen slimmer. Dat is niet alleen van belang voor grote technische bedrijven, zoals VIKTOR-gebruikers Arcadis en WSP, maar ook voor het MKB en zzp’ers.

Internationale groei VIKTOR

Met deze investering kan VIKTOR zijn internationale bedrijvenbestand verder uitbreiden. “VIKTOR is actief in wereldwijde, grote markten die door technologische ontwikkelingen en verduurzaming snel veranderen”, aldus Wouter Riedijk, co-founder en CEO van VIKTOR. “Er is een grote en groeiende behoefte aan digitalisering en technologische oplossingen waarmee processen efficiënt kunnen worden ingericht. Zo draagt VIKTOR bij aan de energietransitie doordat klanten projecten kunnen ontwerpen die veel minder energie en energie-intensieve materialen (zoals beton en staal) verbruiken dan conventioneel ontworpen projecten.”
Om de groeiambities kracht bij te zetten, wordt het platform toegankelijk gemaakt voor elke ingenieur. Het doel is om over twee jaar 100.000 app-gebruikers op het platform te hebben. De investering van Newion en APG (ANET) wordt gebruikt om de marketing- en verkoopinspanningen uit te bouwen en het platform steeds verder te optimaliseren en uit te breiden op basis van de wensen van gebruikers.

Newion en APG (ANET) 

“Deze combinatie van investeerders is niet alleen uniek, maar ook super krachtig”, vertelt Peter Madlener, co-founder en CCO van VIKTOR. Newion is een ervaren B2B SaaS investeerder en heeft een breed portfolio in IT, SaaS, Cloud en B2B-softwarebedrijven. Dat sluit perfect aan op het profiel van het softwareplatform. APG is een duurzame pensioenbelegger met een speciaal mandaat van pensioenfonds ABP gericht op de (Nederlandse) energietransitie (ANET). Zuid-Holland’s InnovationQuarter Capital stond als converteerbare leningverstrekker aan de wieg van VIKTOR in 2017 en faciliteerde eerdere groei. InnovationQuarter Capital is een ervaren investeerder in een breed scala aan regionale start-ups en converteert binnen deze ronde mee waardoor zij nu toetreedt als aandeelhouder.