Voetgangersbrug in Itteren aangelegd

In het natuurgebied in Itteren is de afgelopen dagen de voetgangersbrug over de Geul aangelegd. Daarmee is een langgekoesterde wens van de inwoners in vervulling gegaan. De brug is onderdeel van het project Grensmaas.
Voetgangersbrug in Itteren aangelegd| Land Water

Met de brug is het hele natuurgebied rond kasteelhoeve Hartelstein tot aan Voulwames beter bereikbaar voor wandelaars. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het hoogwatermonument tegenover Herbricht. Voor de aanleg van de brug moesten onder meer palen worden getrild waar de brug op rust. Met de aanleg van de brug is de inrichting van het natuurgebied op de locatie Itteren afgerond.

Ook het werk in Nattenhoven zit erop. En dat betekent dat de werkweg tussen Grevenbicht en Nattenhoven is opgeruimd. Met uitzondering van het stukje werkweg ter hoogte van Obbicht dat dienst gaat doen als faunapassage voor met name de grote grazers, die zo een verbinding krijgen tussen de zuidelijke en noordelijke locaties van het project Grensmaas. Die verbinding van de afzonderlijke locaties is ook van groot belang voor de natuurontwikkeling in het hele gebied.

Huub Stapel

Overigens was acteur, theaterdier en presentator Huub Stapel 17 augustus op bezoek op de locatie Trierveld in Sittard-Geleen voor opnamen van de nieuwe tv-serie Langs de Maas die de komende maanden via omroep Max wordt uitgezonden. In een reeks afleveringen schetst Stapel het belang van de Maas op de 950 kilometer lange loop van de rivier vanaf Frankrijk tot aan de monding in de Noordzee.