Water Tech Europe in Leeuwarden

Capital of Water Technology Leeuwarden is in september tijdens de nieuwe vakbeurs Water Tech Europe het internationale toneel voor innovatie in de watersector. De watertechsector heeft sinds de start van de WaterCampus een sterke groei laten zien in Noord-Nederland, de komst van de beurs is een logische stap in deze ontwikkeling. De beurs wordt georganiseerd door WTC Expo in nauwe samenwerking met de WaterCampus partners Wetsus, Water Alliance en CEW.
Water Tech Europe in Leeuwarden| Land Water

De vakbeurs Water Tech Europe vindt plaats tijdens de European Water Tech Week 2020 waar van 21 tot 23 september weer meer dan duizend congresgangers uit tientallen landen verwacht worden.
Honderden bedrijven en organisaties uit binnen- en buitenland die watertechnologie ontwikkelen zijn uitgenodigd om zich op de vakbeurs, die gelijktijdig wordt georganiseerd, te laten zien. Maar ook organisaties die zelf niet in de watertechnologie werkzaam zijn maar er wel dagelijks mee te maken hebben – of mee te maken gaan krijgen – zullen zich presenteren. Watertechnologie is relevant voor een groot aantal sectoren en industrieën. Private en publieke organisaties uit de circulaire economie, agrifood-, health-, chemie- en energiesector kunnen allemaal profiteren van de ontwikkelingen in de watertechnologie.

Creating the future

Deze sectoroverstijgende insteek sluit naadloos aan bij het thema van de beurs: creating the future. De toekomst creëren doe je samen en het blijkt steeds harder nodig om over de grenzen van je sector heen te kijken om aan de klimaatdoelstellingen te kunnen voldoen. “Daarom zijn wij ook erg blij met de samenwerking met de WaterCampus partners”, zegt Peter Ourensma, directeur WTC Expo. “De expertise die zij in huis hebben en het internationale netwerk dat ze hebben is enorm. Het is vruchtbaar om met zo’n organisatie samen te werken, en je eigen expertise als organisator in te zetten voor een belangrijk thema als dit.”
Hein Molenkamp, managing director Water Alliance: “De eerste reacties op deze nieuwe beurs zijn heel positief. Je kunt merken dat de tijd nu echt rijp is voor een grote watervakbeurs in Leeuwarden. Het maakt me trots, als je kijkt welke vlucht de WaterCampus Leeuwarden genomen heeft sinds de start, en welke internationale impact we nu hebben. En dat is nodig ook, want de ontwikkelingen gaan snel, er zijn urgente maatschappelijke kwesties die vragen om antwoorden. En daar werken we iedere dag aan. Het is goed om dit nu eens op zo’n grote schaal te kunnen laten zien en al die kennis te delen.”
Johannes Boonstra, lid raad van bestuur Wetsus: “Water Tech Europe is een prachtige aanvulling op de European Water Tech Week 2020. Het belooft voor alle professionals uit de sector een succes te worden, wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs, iedereen ontmoet elkaar in september in het WTC Expo en in het WTC Westcord hotel op het EWTW Congres.”