Waterbouwdag 2021: uitgestelde deadline inschrijving Agemaprijs

De deadline voor de inschrijving voor de Prof. dr. ir. J.F. Agemaprijs voor waterbouwkundige werken is uitgesteld. Nu is vrijdag 27 augustus de uiterlijke inschrijfdatum.
Waterbouwdag 2021: uitgestelde deadline inschrijving Agemaprijs | Land Water
Waterbouwdag 2021: uitgestelde deadline inschrijving Agemaprijs | Land Water
Beeld van een presentatie op een eerder Waterbouwdag.

De organisatie heeft inmiddels een aantal inschrijvingen van diverse waterbouwprojecten mogen ontvangen, maar realiseert zich tegelijkertijd dat de deadline voor het indienen van een project dit jaar erg kort was. Daarom is besloten de deadline voor de inschrijving te verlengen naar vrijdag 27 augustus.

Uitreiking Agemaprijs tijdens Waterbouwdag

De Prof. dr. ir. J.F. Agemaprijs voor waterbouwkundige werken wordt tijdens de Waterbouwdag 2021 – op donderdag 28 oktober in Utrecht – uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan het beste en meest innovatieve waterbouwkundige werk dat in de periode 2015-2021 is gerealiseerd. De prestigieuze prijs is in het leven geroepen om de bijdrage van Jan Agema aan de waterbouwkunde te eren. Tegelijkertijd is de prijs een goede stimulans voor innovatie in de waterbouw. De prijs wordt eenmaal per vijf jaar uitgereikt. De prijs zou oorspronkelijk in 2020 worden uitgereikt, maar dit ging niet door vanwege de Covid-19-pandemie.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de Agemaprijs zijn:
2000: De brug over de Jamuna in Bangladesh
2005: De Balgstuw bij Ramspol
2010: De Busan-Geoje vaste oeververbinding in Zuid-Korea
2015: De tweede Maasvlakte

Overzichtsboek en tentoonstelling

De prijs bestaat uit erkenning en een beeldwerk. Van alle inzendingen wordt ook een prachtig overzichtsboek en een tentoonstelling gemaakt. Aan inzendingen zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende criteria: innovatie, integraal ontwerp en samenwerking opdrachtgever en opdrachtnemer.

Inschrijven

Via de website van de Waterbouwdag kunnen innovatieve projecten worden aangemeld. Ook is het mogelijk om een vooraankondiging te doen; dan weet de organisatie dat zij een inzending kan verwachten.