Wavin bundelt krachten met start-up MetroPolder

Wavin is verheugd met de overname van de Nederlandse start-up MetroPolder. Hiermee groeit de kennis en expertise van Wavin op het gebied van stedelijk regenwaterbeheer. De leefbaarheid van steden staat onder druk door de toename van extreme weersomstandigheden. Periodes van extreme droogte én extreme regenval komen steeds vaker voor. De overname van MetroPolder brengt Wavin dichterbij het bereiken van haar doel om waterkringlopen in steden te realiseren en steden toekomstbestendig te maken.
Wavin bundelt krachten met start-up MetroPolder| Land Water

Regenwater wordt in veel stedelijke gebieden gezien als afval. Dit komt omdat steden voornamelijk ontworpen zijn om zo snel mogelijk water af te voeren. Door klimaatverandering dreigt het water in de steden op te raken. Als er geen verandering plaatsvindt in de waterkringloop, is de kans groot dat tegen 2050 grote steden zonder water komen te zitten.

De Nederlandse start-up MetroPolder is een pionier in wateropslag op groene, platte daken. De start-up heeft een technologie ontwikkeld om water op te vangen en herbruikbaar te maken voor koelingen, recycling en irrigatie. Friso Klapwijk, ceo van MetroPolder zegt: “Wavin ziet regenwater als hulpbron en niet als een probleem. Daar hebben we elkaar volledig in gevonden. We willen steden toekomstbestendig maken door slim waterbeheer te gaan uitvoeren. Zoals door het hergebruiken van regenwater of het verkoelen van steden om hittestress tegen te gaan. MetroPolder is blij en trots om vanaf nu deel uit te maken van de Wavin-familie.”

De blauw-groene daken zijn voorzien van een buffersysteem, een slimme dakstuw en een online dashboard. De dakstuw meet en regelt het waterpeil en lost deze op het juiste moment af. Dit systeem zorgt voor de dynamische wateropslag. Dit is een effectieve technologie die op diverse locaties wereldwijd is geïmplementeerd, zoals in Nederland, Guatemala, Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Maarten Roef, ceo van Wavin: “De blauw-groene daken van MetroPolder zijn bewezen succesvol. Deze internationale toepassing biedt Wavin meer kansen om steden klimaatbestendiger te maken. Aangevuld met kennis en expertise van MetroPolder zijn wij ervan overtuigd dat we erin zullen slagen om steeds meer steden anders te laten kijken naar de toepassing van water. De kansen zijn namelijk ontelbaar.”