Young Talent Day voor alle jonge waterprofessionals

JONG waterbeheer van STOWA organiseert op 10 mei 2023 de tweede editie van de Young Talent Day, een netwerkdag voor alle jonge professionals die met water werken. Of dat nu bij een waterschap, drinkwaterbedrijf, het rijk, provincies, gemeenten, kennisinstelling, ingenieurs- of adviesbureau is. Want op deze dag staat verbinding – binnen de brede watersector – centraal.

Young Talent Day voor alle jonge waterprofessionals| Land Water

Dit jaar is het thema van de Young Talent Day ‘het lonkend perspectief’. Inspirerende sprekers bieden nieuwe en verfrissende perspectieven, zowel op de inhoud als op soft skills, zodat de deelnemers na afloop vol energie aan de slag kunnen met het waterbeheer van de toekomst. Tijdens het intermezzo is er ruimte voor beweging of bezinning, waarbij de jonge waterprofessionals iets totaal anders doen. Een uurtje schapen drijven bijvoorbeeld. De Young Talent Day vindt plaats bij de Boerinn in Woerden, dat wordt ingericht als festivalterrein met bijzondere subzaal locaties. Inschrijven is kosteloos en kan via deze link.

“De Young Talent Day biedt jonge mensen de kans om sectorbreed kennis uit te wisselen”, zegt Joost Buntsma, directeur van de STOWA. “Die gezamenlijkheid en verbinding is belangrijk. Dat blijkt ook wel uit het succes van de eerste Young Talent Day in 2021 in Amsterdam. Op de Ocean Diva spraken 200 jonge waterprofessionals elkaar over de uitdagingen voor het waterbeheer van de toekomst.”

Andersdenkers gezocht

Dit jaar is het programma nog interactiever. Ook de sector komt aan het woord, in de powerpitches: andersdenkers uit alle hoeken van het waterveld pitchen hun lonkende perspectief voor de watersector. Want wat is absoluut noodzakelijk om de integrale opgaven rondom water op te lossen? Of het nu gaat om een andere manier van werken, technologische oplossingen of kruisbestuivingen met andere sectoren: alle ideeën zijn welkom!

Dus ken jij of ben jij die waterprofessional met een lonkend perspectief waarvan de sector absoluut moet weten? Geef je dan op voor de sprekerslijst door een mail te sturen naar [email protected]. Schrijf een korte outline waarom jouw perspectief een plekje moet krijgen op de Young Talent Day. Inschrijven kan tot 5 april. Daarna wordt een selectie gemaakt van 8 pitches.