De aankoop van een bos stond al langer op het wensenlijstje van Antea Group. Tanja Lendzion, ceo Antea Group Nederland: “Wij willen een positieve impact voor de generaties na ons creëren door zelf bewust om te gaan met hulpbronnen en door onze klanten te voorzien van duurzame oplossingen. Hierin nemen we graag zelf het voortouw. Als bosbezitters geven wij invulling aan één van de Sustainable Development Goals die wij hebben geadopteerd: ‘Leven op het land’, waarbij het gaat om het beschermen, herstellen en duurzaam beheren van ecosystemen, in het bijzonder van bossen.”
Antea Group gebruikt bos voor educatie en natuurbeleving
Het bureau, dat dit jaar z’n 70-jarig jubileum viert, heeft hiervoor allerlei ideeën. Uitgangspunt is dat het bos vrij toegankelijk blijft voor publiek. Marijke Frielink, change manager Duurzaamheid: “Wij gaan belevingsroutes en educatieve activiteiten ontwikkelen om de natuurbeleving te vergroten en aandacht te vragen voor thema’s als biodiversiteit. Uiteraard binnen de richtlijnen van het Natuur Netwerk Nederland (NNN). Ook kan het bos als locatie dienen voor kleinschalige activiteiten voor onze werknemers en klanten. Bijvoorbeeld in het kader van de Nationale Boomfeestdag of natuurwerkdagen.”
Ecologisch onderzoek en innovatie
Daarnaast biedt het bos alle ruimte voor ecologisch onderzoek. Frielink: “Zo willen wij in ons bos zelf en samen met kennisinstituten en klanten onderzoek doen naar klimaatadaptatie, natuurbeheer en het vergroten van biodiversiteit. Ook biedt het gebied ons de mogelijkheid om de innovatieve technieken en ecologische diensten die wij ontwikkelen te toetsen. Denk aan slimme vleermuiskasten die werken op sensoren of automatische beeldherkenning van diersoorten.”
Over Landgoed Alvershool