header

dinsdag, 07 april 2015 09:49

Makelaars van de Tussentijd aan de slag

Eind vorig jaar is het laatste beton gestort voor de A2-tunnel dwars door het oostelijk deel van Maastricht. Het duurt echter nog zo'n twee jaar voordat het autoverkeer hier doorheen kan en het gebied erboven nieuw ingericht wordt met een 'Groene Loper' over de volle lengte. Het bouwen van het vastgoed gaat nog eens zo'n tien jaar duren. Om braakliggende terreinen te voorkomen gaan Makelaars van de Tussentijd aan de slag. Zij zullen leiding geven aan een actieve invulling van de transitiefase.

Concurrentie was er genoeg. Ruim 27 belangstellenden, zowel uit de regio als elders uit het land, hadden zich aangemeld. Zes gegadigden hebben hun plannen toegelicht voor een selectiecommissie. Deze bestond uit vertegenwoordigers van Avenue2, projectbureau A2 Maastricht, gemeente Maastricht, A2-Buurtenplatform, A2-Bedrijvenplatform en Maastricht LAB. De selectiecommissie was aangenaam verrast over het hoge niveau van de plannen. Uiteindelijk is voor transitiemanagement de keuze gevallen op Makelaars van de Tussentijd. Makelaars van de Tussentijd is een samenwerkingsverband uit Utrecht. Ze zijn sinds 2012 werkzaam, onder het motto "We willen samen genieten van een stad, ook van de stukken die nog niet af zijn". Het is een groep van totaal acht professionals op het gebied van stedenbouw, architectuur, planologie, projectontwikkeling, culturele evenementen, beeldende kunst, horeca en communicatie. Zij hebben onder andere ervaring opgedaan met het project de Westkust in Utrecht. Dit is een bouwterrein in het centrum naast het station dat nu tijdelijk in gebruik is.

Gegrepen door de stad
Namens Makelaars van de Tussentijd is Pieter Akkermans de kartrekker voor Maastricht. Hij is project- en gebiedsontwikkelaar. Akkermans heeft vele jaren bij woningcorporaties gewerkt en is nu zelfstandig ondernemer. Hij heeft veel ervaring in procesmanagement en met bewonersparticipatie. Maastricht heeft hij leren kennen door zijn betrokkenheid bij een verkenning van mogelijke zelfbouwlocaties in de stad voor gemeente en corporaties. Akkermans gaat hier aan de slag met collega Frank Hermse. Hij is stedenbouwkundig adviseur en opgegroeid in Maastricht. Voor zijn architectuurstudie heeft hij zich gericht op Belvédère. Ook was hij in de aanbestedingsfase betrokken bij een van de plannen voor A2 Maastricht. "Ons team is gegrepen door de stad", licht Akkermans enthousiast toe. "Het is bijzonder dat bij een project een aparte functie komt voor transitiemanagement. Dat is overigens wel waar wij naar streven, want anders doe je een stad te kort. Liever niet wachten op 'de toekomst', maar samen aan de slag. Tijdens het transformatieproces van A2 Maastricht naar de Groene Loper willen wij ervoor zorgen dat goede ideeën realiseerbaar worden. Wij gaan initiatiefnemers koppelen aan samenwerkingspartners, met betrokken partijen de haalbaarheid van plannen beoordelen en zorgen voor snelle duidelijkheid over de randvoorwaarden voor realisatie. We kijken niet alleen door een roze bril. We letten bijvoorbeeld ook op risico's van verloedering."
Makelaars van de Tussentijd gaan 2 tot 3 dagen per week aan de slag in Maastricht. Meer achtergrondinformatie is te vinden www.makelaarsvandetussentijd.nl.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties