header

dinsdag, 07 april 2015 10:04

InfraTech Duitsland: bouwstenen voor vernieuwing

Wegen, bruggen en tunnels die in een erbarmelijke staat verkeren, elektriciteitsleidingen en spoorwegen waar hoognodig onderhoud aan moet worden gepleegd: er is in Duitsland nauwelijks een onderwerp waar zo veel over gesproken wordt als over de sanering van de bestaande infrastructuur. Deze enorme uitdaging staat dan ook centraal bij de tweede editie van InfraTech Duitsland, de vakbeurs voor grond-, water- en wegenbouw, die van 13 tot en met 15 januari 2016 wordt gehouden in Messe Essen, Noordrijn-Westfalen. 

De tweede editie van InfraTech Duitsland wordt in 2016 uitgebreid met Hal 5 waardoor de totale beursoppervlakte meer dan 8.000 m² zal beslaan. En met nog tien maanden te gaan, is 55 procent van de beschikbare standoppervlakte reeds gereserveerd. De grote interesse voor InfraTech Duitsland heeft alles te maken met de impuls die er van deze vakbeurs uitgaat. Het thema 'Bouwstenen voor vernieuwing' geeft immers al aan dat er concrete oplossingen worden geboden. Bezoekers van de beurs krijgen echter niet alleen een uitgebreid productoverzicht op het gebied van infrastructuur te zien, ook kennisuitwisseling met branchegenoten is een belangrijk aspect van deze vakbeurs. Ahoy Rotterdam en IKT (Institut für Unterirdische Infrastruktur) zijn daarom opnieuw een samenwerking aangegaan met betrekking tot de organisatie van het kennisprogramma dat op de beursvloer zal plaatsvinden. Evenals in 2014 organiseert IKT tijdens de volgende editie van InfraTech Duitsland tal van lezingen gericht op grond-, water- en wegenbouw, water en afvalwater, inrichting van openbare ruimtes en verkeer & mobiliteit. Deze lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van InfraTech Duitsland.

Aanbod gecontinueerd
De exposanten en bezoekers van de eerste editie waren positief over het feit dat InfraTech Duitsland gelijktijdig met de beurzen DEUBAUKOM en DCONex werd gehouden in Messe Essen. Deze combinatie zal in 2016 worden gecontinueerd. Het aanbod wordt in 2016 uitgebreid met acqua alta, een vakbeurs en congres gericht op hoogwaterbescherming, klimaatverandering en rampenbestrijding, en kent tal van exposanten die de nieuwste producten en ontwikkelingen op dit gebied presenteren. Vier beurzen die tegelijkertijd worden gehouden vormen een belangrijke meerwaarde voor de bezoeker.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties