header

dinsdag, 07 april 2015 10:07

Raamwerkovereenkomst voor multidisciplinaire projecten

Recent hebben Gasunie en Tebodin een raamwerkovereenkomst ondertekend voor het leveren van engineering services voor grote en kleine multidisciplinaire projecten. Het contract is getekend voor de duur van vijf jaar met mogelijke verlenging van vijf keer één jaar. Tebodin neemt een significant deel van de totale orderwaarde (€ 40 miljoen) op zich door het leveren van Front End Engineering Design (FEED) en engineering services voor bestaande faciliteiten (brownfield projecten).

Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf dat het transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland verzorgt. Gasunie is één van Tebodins belangrijkste klanten in Nederland, waarmee een langdurige samenwerking bestaat; het advies- en ingenieursbureau werkt al meer dan 40 jaar voor Gasunie en heeft vele projecten succesvol afgerond. Vooral in de afgelopen elf jaar is een aantal grote projecten gerealiseerd, zoals compressorstation Grijpskerk in Groningen.
Een belangrijk project onder de raamwerkovereenkomst is het GNIP-project (Gasunie Network Improvement Programme). Tot 2030 gaat Gasunie onderdelen van het regionale gastransportnet renoveren. Landelijk betreft dit ongeveer duizend gasontvangststations (GOSsen), 2.800 afsluiterschema’s en tachtig meet- en regelstations. Deze onderdelen naderen het einde van hun technische levensduur en worden gerenoveerd om ook in de toekomst te voldoen aan de standaarden op het gebied van veiligheid en transportzekerheid. Gasunie heeft een bewuste keuze gemaakt om meerdere partners in de arm te nemen om de engineering werkzaamheden snel te realiseren, met behoud van de hoogste kwaliteit. Tebodin is geselecteerd op basis van haar jarenlange ervaring en referenties in de olie- en gassector.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties