header

donderdag, 16 april 2015 08:13

Wereldwijde projecten belangrijk deel omzet

De Van Leeuwen Buizen Groep blijft naar eigen zeggen solide presteren in uitdagende marktomstandigheden. De omzet groeide licht in 2014, mede door acquisities en projecten. Het wereldwijde netwerk werd onder andere in Brazilië uitgebreid.

De omzet van Van Leeuwen in 2014 was € 643 miljoen, een lichte stijging ten opzichte van 2013. Het verkochte tonnage steeg met 7 procent ten opzichte van 2013. Het bedrijfsresultaat en de nettowinst kwamen respectievelijk uit op € 11,9 miljoen en € 7,7 miljoen. De solvabiliteit bleef sterk met 41,5 procent.

De internationale handels- en distributieonderneming in stalen buizen en buisproducten profiteerde van de spreiding over regio's en markten. Diverse markten waarin Van Leeuwen actief is werden beïnvloed door moeilijke economische omstandigheden of politieke instabiliteit. De vraag in de West-Europese industrie was zwak en de lage olieprijs beïnvloedde vanaf oktober vooral de energiemarkt. Desondanks realiseerden diverse Van Leeuwen bedrijven goede resultaten, met name in Nederland, Centraal-Europa, Azië en Australië.

In 2014 bouwde Van Leeuwen verder aan haar wereldwijde netwerk van voorraadlocaties, service- en bewerkingscentra. De nieuwe magazijnen in Tsjechië en Maleisië zorgen voor capaciteitsuitbreiding. Het Braziliaanse bedrijf Tubexpress, en Combulex B.V. waarvan Van Leeuwen begin 2014 de overige 50 procent aandelen verwierf, droegen bij aan de groeiende omzet van de groep. Daarnaast werd een belangrijk deel van de omzet gegenereerd door leveringen aan wereldwijde energieprojecten, waarbij voor de uitvoering diverse bedrijven in het wereldwijde Van Leeuwen netwerk samenwerkten.

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: "Van Leeuwen heeft in 2014 een solide prestatie neergezet ondanks moeilijke marktomstandigheden. Onze groeiende omzet danken wij aan ons wereldwijde netwerk en expertise in project- en logistiek management, en komt voor een belangrijk deel uit raamcontracten voor grote energieprojecten. We verwachten hier ook in de toekomst van te profiteren."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties