header

maandag, 20 april 2015 13:44

Plastic Soup Foundation opent jachtseizoen op zwerfafval

Met mobiel in de hand en camera in de aanslag kan heel Nederland vanaf nu de strijd aangaan met zwerfafval. De ‘Big Five’ plastic verpakkingen – grote en kleine petflessen, kartonnen pakjes, blikjes en pouches – die als afval in het milieu terechtkomen, dragen bij aan een groot milieuprobleem: de plastic soep. De Plastic Soup Foundation start vandaag een campagne genaamd Trash Hunters. Hierbij roepen wij op in beeld te brengen wat er op straat ligt en dat meteen ook op te ruimen.
Om inzicht te krijgen in de milieu-impact van zwerfafval lanceert de Plastic Soup Foundation deze nieuwe campagne. Via de website www.trashhunters.org roept de foundation iedereen op zich aan te melden als Trash Hunter. ‘Jagers’ kunnen hier foto’s naartoe sturen van zwerfafval dat zij op straat tegenkomen. Door aan te geven wat ze hebben gevonden en waar, kan de Plastic Soup Foundation cijfers verzamelen over zwerfafval en laten zien hoe groot dit probleem werkelijk is. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat de hunters het gevonden afval meteen opruimen.
In de afgelopen weken zijn een aantal Mystery Trash Hunters al op jacht geweest, waaronder de Tweede Kamerleden Yasemin Cegerek (PvdA), Stientje van Veldhoven (D66) en Carla Dik-Faber (Christenunie). Andere hunters waren onder anderen Olympisch kampioen en ambassadeur van de Plastic Soup Foundation Dorian van Rijsselberghe, couturier Monique Collignon en Goede Tijden Slechte Tijden-actrice Caroline de Bruijn. Op basis van de meer dan 6.000 foto’s die de Mystery Hunters maakten, blijkt dat grofweg de helft uit blikjes bestaat, een kwart uit plastic flesjes en het laatste kwart uit kartonnen pakjes en pouches. Het percentage drankverpakkingen waar statiegeld op zit (grote pet-flessen en bierflesjes) is verwaarloosbaar.
Met een aandeel van 12 procent is Red Bull het meest gevonden drankmerk, gevolgd door Coca-Cola en Heineken. De top 10 van gevonden merken is te lezen op http://www.trashhunters.org/zwerfafval-top-10-per-merk/

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties