header

donderdag, 23 april 2015 08:53

Meer baantevredenheid in bouw & techniek

66 procent van de werknemers in de bouw & techniek was in 2014 tevreden met zijn baan. Dit is een stijging van 7 procent ten opzichte van 2013, blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index. De baantevredenheid ligt in deze sector daardoor iets boven het landelijk gemiddelde (65 procent). Medewerkers in de bouw & techniek zijn het meest tevreden over hun collega’s (74 procent). 60 procent is tevreden met zijn leidinggevende en 69 procent met zijn werkplek.

“De Wage Index wees eerder uit dat het loon en de loontevredenheid gedaald is in de bouw & techniek”, aldus Paulien Osse, directeur van Loonwijzer. “Het is daarom goed om te zien dat werknemers in deze sector ondanks deze dalingen naar verhouding wel tevreden zijn over andere facetten van hun baan.”

“Ondanks dat werknemers in de bouw & techniek meer tevreden lijken dan voorgaande jaren, kan het geen kwaad om nieuwe kansen in de gaten te houden”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.nl. “Aangezien er beduidend meer vacatures zijn in deze sector, is het een mooi moment om een volgende stap in je carrière te zetten. De eerste stap hiervoor is het updaten van je online-cv, job-alerts en Twitter-feeds in te schakelen en met een professionele blik te kijken naar je sociale profielen. Zo ben je goed voorbereid wanneer die nieuwe kans voorbijkomt.”

15 procent van de werknemers verwacht aankomend jaar ontslagen in de bouw & techniek. In 2013 was dit nog 19 procent. In totaal verwacht maar liefst 75 procent van de werknemers bij dezelfde werkgever te blijven. Daarnaast verwacht 65 procent van de werknemers een promotie en 46 procent een loonsverhoging. Tot slot is de baanzekerheid toegenomen tot 73 procent, een stijging van 4 procent.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties