header

donderdag, 23 april 2015 13:56

Afvalwaterzuiveringssysteem voor glastuinbouw

Het afvalwaterzuiveringssysteem AquaReUse van Aqua-Terra Nova is in Bleiswijk officieel geopend door Chris Kuipers, directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Deze primeur van wereldniveau zal al het geloosde afvalwater van 85 ha hypermoderne glastuinbouw in de Overbuurtse polder te Bleiswijk opnieuw geschikt maken voor hergebruik als gietwater. Hiermee moet een sluitende waterkringloop worden gerealiseerd. De waterzuivering en -opslag biedt niet alleen meerdere voordelen voor de tuinders. Ook overheden als provincies en waterschappen realiseren landelijke en Europese doelstellingen.

Aqua-Terra Nova heeft het waterzuiveringssysteem in eigen beheer ontwikkeld en het systeem is nu gebouwd door een ander Westlands bedrijf, PB Techniek uit Maasdijk. Er is inmiddels belangstelling vanuit de hele wereld voor het AquaReUse- systeem dat vooral voor droge gebieden een oplossing voor de waterschaarste kan zijn. Met het gezuiverde water kan tuinbouw worden gerealiseerd in gebieden met een voedseltekort. Voor ieder gebied ter wereld kan vanuit de duurzame (afval)waterbronnen een betaalbare en betrouwbare watervoorziening worden ontwikkeld en gebouwd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties