header

maandag, 01 juni 2015 10:43

Open dag Noord/Zuidlijn

De Open Dag van de Noord/Zuidlijn – tijdens de Dag van de Bouw – wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 juni.
De afbouw van de metrolijn is in volle gang en daardoor is er dit jaar geen tunnelwandeling mogelijk. Maar belangstellenden kunnen dit jaar wel terecht in station Europaplein voor de deur van Amsterdam RAI. Daarnaast is er een bijzondere virtuele ondergrondse 360°-tunnelwandeling tussen de stations Amsterdam Centraal en De Pijp ontwikkeld. Deze is te maken met een speciale 3D-bril in het informatiecentrum van de Noord/Zuidlijn.
Station Europaplein geeft al een goed beeld van hoe de stations van de Noord/Zuidlijn eruit komen te zien. Iedere tien minuten start er op 13 juni een wandeling vanaf de zuidelijke ingang naar een van de perrons door het bijna 200 m lange station naar de noordelijk uitgang (voorinschrijving via www.hierzijnwij.nu).
Bart Dahmen, oud-bouwmanager van de Noord/Zuidlijn, geeft gedurende de hele dag lezingen over de ruwbouw van station Europaplein en de andere stations. Bovendien is er de gelegenheid om zelf te zien hoe de innovatieve 3D-sensor voor de ov-chipkaartpoortjes werkt, die straks bij de poortjes van de Noord/Zuidlijn komt te hangen.

(Foto: Wiep van Apeldoorn)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties