header

donderdag, 04 juni 2015 15:54

Combinatie Fugro GeoServices en RPS verbindt zich aan Gasunie

De Combinatie Fugro GeoServices, RPS en onderaannemer MUG Ingenieursbureau gaat de komende drie jaar samenwerken met Nederlandse Gasunie. Het betreft een raamovereenkomst voor ingenieursdiensten voor bodem- en grondzaken. Gasunie heeft hiervoor een bedrag van circa € 3 miljoen gereserveerd voor een periode van drie jaar. De samenwerking werd maandag 1 juni 2015 officieel bekrachtigd met een ondertekening op het hoofdkantoor van het gastransportbedrijf in Groningen.

Bodem- en grondzaken
De Combinatie gaat multidisciplinair onderzoek en adviesdiensten leveren op het gebied van bodem- en grondzaken. Fugro focust zich in de primaire dienstverlening op geohydrologie en geotechniek, RPS op cultuurtechniek en samen met MUG op milieutechniek. Daarnaast vormen flora en fauna, archeologie en explosievenonderzoek voor RPS belangrijke pijlers in de secundaire dienstverlening binnen de raamovereenkomst.

Gedegen onderzoek
Theo Wieleman, manager Projects Engineering Multidisciplinair, van Gasunie toont zich verheugd met de samenwerking. “Naast het leveren van veilig en betrouwbaar gastransport is zorg voor onze omgeving belangrijk. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en laten daarom graag gedegen onderzoek uitvoeren. Dat helpt ons ook aan wet- en regelgeving te voldoen. Daarom werken we samen met degelijke contractpartners die deskundig zijn op het gebied van bodem en milieu. In het aanbestedingstraject hebben we de vraagstelling zo opgesteld dat we de ‘cowboys op gympies’ buiten laten.”

Duurzame relatie
Wieleman heeft hoge verwachtingen van de samenwerking. “Als het gaat om vraagstukken op het gebied van bodem en milieu hebben RPS, Fugro en MUG een absolute meerwaarde. Het is onze wens met deze partijen een duurzame relatie op te bouwen. Na drie jaar is er een optie tot verlenging van de overeenkomst met nog eens tweemaal één jaar.”

Verbindend puzzelstukje
Financieel directeur Martin Eijkenboom van RPS is trots dat de bestaande samenwerking met Gasunie verder wordt uitgebreid. Het advies- en ingenieursbureau heeft al een aantal mensen gedetacheerd bij Gasunie. “Het is mooi dat we zowel de jarenlange samenwerking als onze kennis kunnen verbreden. Ik zie dit project als een verbindend puzzelstukje. De gedetacheerden gaan nadrukkelijker samenwerken met onze andere specialisten die al onderzoek deden naar onderwerpen binnen de vakgebieden uit de raamovereenkomst.”

Vertrouwen waarmaken
Peter Nelemans, directeur Geotechniek binnen Fugro GeoServices, is gewend om met vergelijkbare grote projecten en opdrachtgevers om te gaan. “We moeten onszelf waarmaken. De Combinatie heeft hoog gescoord op kwaliteit en zo willen we het project ook ingaan.”
Dat het vertrouwen groot is, bleek volgens de directeur al in de Tenderfase. “Uitgangspunt van de Combinatie is dat je elkaar versterkt. Tijdens de samenwerking in het aanbestedingstraject merk je dat er een gedegen team staat. Met RPS hebben we eerder naar tevredenheid samengewerkt.”

Kennisdeling
Harry Venema, algemeen directeur MUG ingenieursbureau, benadrukt dat de kracht van de combinatie ligt in de informele samenwerking en openheid naar elkaar toe. “Dit leidt tot de beste weg naar succes. Niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de efficiency van de projecten uit deze raamovereenkomst.”
Hij typeert Gasunie als een aansprekende opdrachtgever waar je voor wil werken. “Zowel in naam als in kwaliteitsniveau dat het bedrijf nastreeft en uitdraagt. Daar willen en gaan we van leren. Omgekeerd gaat Gasunie ook van ons leren. Gezamenlijk brengen we elkaar naar een hoger niveau.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties