header

vrijdag, 05 juni 2015 10:23

Betonnen fietspadelementen met zonne-energie

Het Spaanse OTEM 2000 en Nederlandse Easypath brengen duurzame prefab betonnen fietspadelementen met geïntegreerde zonne-energiepanelen op de markt: het ZonneFietspad. De Spaans-Nederlandse partners hebben zich tot doel gesteld actief een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van fietspadinfrastructuren in de breedste zin van het woord. De eerste ZonneFietspaden worden op korte termijn gerealiseerd.

Positievere beleving
Niet alleen draagt de innovatie bij aan een positievere beleving en gezondere leefomgeving van het binnenstedelijk gebied. Tevens is de integratie van intelligentie in het kader van veiligheid mogelijk en levert het fietspad energie aan de directe omgeving. De energie die het fietspad opbrengt, zal gebruikt worden om omliggende gebouwen, woningen, openbare ruimten en straatverlichting en signalering van stroom te voorzien.

ZonneFietspad
De link die de partijen gevonden hebben zit hem in de basis. OTEM 2000 levert het DIN-gecertificeerde Solar BikePath. Een elementenprincipe dat voldoet aan de stroefheid voor fiets- en wandelpaden. Zij zochten een partij die een beproefde prefab betonnen basis kon bieden. Easypath vormt het antwoord op deze vraag, zeker omdat door onderlinge koppeling een hoogwaardig fietscomfort gewaarborgd is. Job van Roekel, directeur bij Easypath: “We zijn blij dat we elkaar op het juiste moment ontmoet hebben. Wij waren op zoek naar een partij die ons verder kon brengen als het om de integratie van zonne-energie gaat en andersom stond OTEM 2000 op het punt om zelf prefab elementen te ontwikkelen, terwijl wij dat wiel al voor hun hadden uitgevonden. Je kunt eigenlijk zeggen 1 + 1 = 3.”

De toekomst
Naast OTEM 2000 is ook Energy Floors, met wie het Spaanse bedrijf al een samenwerkingsverband heeft, bij de samenwerking betrokken. Alle drie de partijen hebben een zelfde doel: innovatieve technologieën en duurzame en groene oplossingen creëren voor een gezondere leefomgeving, de transformatie naar duurzame steden en zorg voor een schoon milieu. Om dit verder te bevorderen, gaan partijen gezamenlijk aan de slag op weg naar nieuwe innovatieve co-creaties.

2 reacties

  • Reactielink zaterdag, 31 maart 2018 21:15 Geplaatst door Selina

    This information is priceless. Where can I find out more?

  • Reactielink zaterdag, 31 maart 2018 20:36 Geplaatst door Katrin

    Hey there! I could have sworn I've been to this website before but after reading through some
    of the post I realized it's new to me. Anyways, I'm definitely glad
    I found it and I'll be bookmarking and checking back frequently!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties