header

dinsdag, 09 juni 2015 10:41

ProRail vernieuwt uitgebreid

Samen met zijn partners werkt ProRail aan de naar eigen zeggen grootste vernieuwing van het spoor sinds het ontstaan van de spoorwegen in Nederland. Het doel hiervan is de betrouwbaarheid van het spoor te verhogen en meer treinverkeer mogelijk te maken. Dit betekent voor de reiziger en verlader dat ze nu te maken hebben met werkzaamheden en ongemak, maar dat dit in de toekomst leidt tot hogere betrouwbaarheid en meer treinverkeer.


In 2016 worden vier vernieuwde stations geopend: Breda, Tilburg, Eindhoven en Utrecht. Ook de infrastructuur wordt op diverse plekken aangepakt. Grote spoorvernieuwingen vinden plaats bij Schiphol, Utrecht, Amsterdam en Groningen. De aanleg van het Derde Spoor Duitsland bij Zevenaar valt ook binnen deze grote infrastructuuruitbreidingen.


Ondanks de omvangrijke vernieuwingen zegt ProRail ervoor te kunnen zorgen dat de cruciale vervoerscapaciteit in de spits en tijdens werkdagen wordt gehandhaafd . Daartoe organiseert de spoorbeheerder werkzaamheden tijdens weekeinden, vakantieperiodes. “Daarnaast zorgen wij in de bouwfasering expliciet dat vervoersstromen mogelijk blijven.” Voorbeelden hiervan zijn de manier waarop de loopstromen worden gefaciliteerd bij de verbouwing van station Utrecht en hoe de bouwfasering wordt gedaan door middel van een extra perron op dit station. ProRail stelt wel dat het tijdens deze verbouwingen wel extra kwetsbaar is voor verstoringen, omdat er minder mogelijkheden zijn om bij te sturen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties