header

donderdag, 11 juni 2015 09:28

Duurzame delta wint award

Het ontwerpend onderzoek naar een duurzame delta heeft een award gewonnen bij de ‘6th Landscape Architecture Exhibition’ in Belgrado, Servië. Zaterdag 6 juni is de award in de ‘Studies and research Category’ uitgereikt tijdens de opening van de expositie. De door UPAS (Servische vereniging voor landschapsarchitectuur) georganiseerde expositie vindt plaats tot 4 juli 2015 in de ‘Gallery of Science and Technology’ te Belgrado.

Over het project
In het ontwerp is onderzocht hoe na het openen van de Afsluitdijk en de Houtribdijk de teruggekeerde dynamiek kan worden ingezet voor het op een natuurlijke manier laten groeien van de kustverdediging. Zodat de Nederlandse delta ook op de zeer lange termijn duurzaam en veilig blijft. Wereldwijd zinken delta’s als gevolg van bedijkingen, inpolderingen en vaargeulverdiepingen. Het geschetste toekomstbeeld voor de IJsselmeer biedt inspiratie voor een meer duurzame omgang met deze zinkende delta’s. Niet door vechten tegen de natuur, maar juist door het inzetten van natuurlijke landschapsvormende processen.

Projectteam
Het ontwerpend onderzoek is uitgevoerd door de landschapsarchitecten Martijn Al en Jorryt Braaksma, ondersteund door een klankbordgroep gevormd door Erik van Slobbe (onderzoeker Alterra & WUR), Bert van der Valk (geoloog Deltares) en Norbert Dankers (estuariën ecoloog Dankers Coastal Zone Management) en onderzoek door Mick van der Wegen en Ali Dastgheib (onderzoekers Unesco Institute for Water Education). Het onderzoek is mogelijk gemaakt door een talentontwikkeling-subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties