header

donderdag, 11 juni 2015 14:37

Golfbrekerelementen in Zuid-Amerika

Bam Infraconsult heeft, onder haar handelsnaam Delta Marine Consultants, twee licentieovereenkomsten gesloten voor de toepassing van Xbloc-golfbrekerelementen in projecten in Costa Rica en de Dominicaanse Republiek.

In Costa Rica bouwt een consortium van Bam International en Van Oord de Puerto Moin Container Terminal voor APM Terminals. De golfbreker voor deze terminal is anderhalve kilometer lang en zal worden beschermd door ongeveer 14.000 Xblocs met een gewicht van tien ton. De productie van de Xblocs start in augustus. Van Oord start volgens planning in november met de plaatsing van de blokken.
Een consortium van Odebrecht, Tecnimont en IngenieríaEstrella bouwt de Punta Catalina Energiecentrale in de Dominicaanse Republiek.
Voor deze centrale worden twee golfbrekers gebouwd om de koelwaterinlaat te beschermen tegen orkaangolven. De golfbrekers zullen worden afgedekt met ongeveer 4.000 Xblocs van zeven en negen ton. Modelproeven op schaal worden momenteel uitgevoerd bij de Aalborg Universiteit in Denemarken. Odebrecht start in augustus met de productie en plaatsing van de blokken.

Xbloc
Het Xbloc is een betonnen golfbrekerelement, dat door Bamis ontwikkeld en gepatenteerd. Sinds 2004 past Bam het Xbloc met succes wereldwijd toe in kustbeschermingsprojecten. Xblocs kennen een hoge hydraulische stabiliteit en bieden aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van andere golfbrekerelementen. Om afdoende bescherming te bieden is aanzienlijk minder beton noodzakelijk en bovendien kunnen de elementen sneller worden geplaatst. Hierdoor zijn Xblocs efficiënter en duurzamer dan traditionele golfbrekers.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties