header

vrijdag, 12 juni 2015 11:28

Delflands water moet nog schoner

Delfland heeft hard gewerkt aan schoner water, maar het is nog niet genoeg. Dat blijkt uit de Waterkwaliteitsrapportage 2014. Alleen door samen met andere overheden, burgers en met name de glastuinbouw te blijven werken aan schoner water, kan de situatie verbeteren.
Hoogheemraadschap Delfland meet maandelijks op verschillende locaties in het gebied de waterkwaliteit. Daarbij blijkt dat het water nog te veel vervuilende stoffen bevat, zoals (verboden) bestrijdingsmiddelen, stikstof en fosfaat. Die komen vooral in het water door (illegale) lozingen vanuit de glastuinbouw. Gevolgen hiervan zijn dichte krooslagen, blauwalg, stankoverlast, achteruitgang in soorten planten en dieren in en rond het water en zelfs vissterfte.
Delfland wil dat het water schoner wordt voor mens en dier. Maar anderen maken ook gebruik van het water in de Delflandse sloten en plassen. Daarom moeten zij hiervoor ook hun verantwoordelijkheid nemen. Er vindt daarom al samenwerking plaats met bijvoorbeeld gemeenten, de melkveehouderij, de glastuinbouwsector en individuele tuinders om samen te kijken hoe lozingen in sloten voorkomen kunnen worden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties