header

maandag, 15 juni 2015 13:00

Amsterdamse gemeenteraad vóór Visie 2030

De Amsterdamse gemeenteraad heeft de Visie 2030 met grote meerderheid aangenomen. In de Visie 2030 schetst Havenbedrijf Amsterdam hoe de Amsterdamse haven zich tot 2030 zal ontwikkelen.
Met deze Visie kiest het Havenbedrijf actief voor een koers naar de toekomst door zich te richten op de energietransitie, duurzame ‘biobased’ activiteiten en de circulaire economie.
Er werden in totaal vijf moties ingediend door de verschillende politieke fracties, waarin alleen de motie over windmolens door de gemeenteraad werd aangenomen. Deze motie is, op de Partij van de Ouderen na, door de hele raad ondertekend. De gemeente Amsterdam vraagt de provincie Noord-Holland om meer windenergie in de haven mogelijk te maken.
Dertje Meijer, president-directeur bij Havenbedrijf Amsterdam: “Met de Visie 2030 gaan we voor verbinding, versterking en vernieuwing. Verbinding tussen de stad, de regio en de haven dat tot een metropole haven leidt. Versterking van onze activiteiten op het gebied van energie, logistiek, voedsel, agribulk, minerals en recycling, maritieme dienstverlening en onroerend goed en cruise van waaruit we nieuwe markten en activiteiten realiseren. Tot slot vernieuwing waarbij we ons richten op innovatieve technologieën en bedrijven. Samen met onze klanten hebben wij een sterke positie om deze ambities waar te maken. We zijn dan ook heel blij met deze enorme steun van de gemeenteraad van Amsterdam voor onze Visie 2030.”
Meer over Visie 2030 is te vinden op www.portofamsterdam.nl/visie-2030?highlight=visie%2c%202030

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties