header

woensdag, 17 juni 2015 11:35

Bouwpluim 2015 voor Ruimte voor de Waal

De winnaars van de Nederlandse Bouwpluim 2015 zijn op vrijdag 12 juni bekendgemaakt. In de categorie grond-, weg- en waterbouw is Ruimte voor de Waal de gelukkige winnaar.

Het Ruimte voor de Rivier-project van Rijkswaterstaat is een samenwerking tussen gemeente Nijmegen en bouwcombinatie i-Lent, bestaande uit Dura Vermeer Divisie Infra n Ploegam. Het samenspel is volgens de jury een voorbeeld voor anderen. Er is tijdens de uitvoering veel energie gestoken in de ‘zachte’ kant van het project, door onder andere gebruik te maken van ‘Insights’-profielen en Bouwreflectie. Andere genomineerden in deze categorie waren de OV Terminal Arnhem, Verdieping/verbreding rijksweg A4 en Sluiskiltunnel Terneuzen.

Overige winnaars
In de categorie Talentvolle Vernieuwer is de genomineerde Dirk-Jan Zwemmer van Boskalis, met als referentieproject de vier Ruimte voor de Rivier-Nederrijnmaatregelen, helaas niet in de prijs gevallen. De senior werkvoorbereider Arjan Oudenes sleept voor zijn bijdrage aan de Markthal Rotterdam deze prijs in de wacht. Ook de samenwerking ASR en bouwcombinatie Archimedes is beloond in de categorie burger- en utiliteitsbouw.

Bouwpluim
De Bouwpluim wordt iedere twee jaar toegekend aan bouwprojecten waarbij op vernieuwende wijze wordt samengewerkt tussen opdrachtgever en aannemer en die daardoor een voorbeeld zijn voor andere bouwprojecten. De jury beoordeelt de inzendingen onder andere op de manier waarop is samengewerkt en de positieve impact die dat had op de omgeving, op transparantie en gelijkwaardigheid en op maatschappelijke besparingen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties