header

woensdag, 17 juni 2015 16:48

Volledige sluiting van Antwerpse Ring onder de loep

De advies- en ingenieursbureaus Grontmij en Witteveen+Bos gaan in opdracht van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM NV) studies uitvoeren voor de infrastructuurprojecten op Linkeroever en de Scheldetunnel in Antwerpen. Grontmij en Witteveen+Bos hebben zich hiervoor verenigd in THV ATLAS. Eerder verwierven ze al de studieopdracht voor de werken van de Oosterweelverbinding op Rechteroever. Door de combinatie van beide opdrachten staan beide bureaus nu in voor de volledige studie van de sluiting van de Antwerpse Ring. De studieopdracht voor de infrastructuurwerken op Linkeroever start in juni 2015. Dit jaar zal onder meer het voorontwerp van deze werken worden gerealiseerd.

De Oosterweelverbinding is een belangrijk onderdeel van het Masterplan 2020 dat onder meer voorziet in bijkomende weginfrastructuur, openbaar vervoerprojecten, extra fietspaden en watergebonden infrastructuurwerken in de Antwerpse regio. Grontmij en Witteveen+Bos verzorgen nu ook de opmaak van het ontwerp voor de infrastructuurwerken op Linkeroever en de Scheldetunnel. In 2012 verwierven ze al de studieopdracht voor het ontwerp van de Oosterweelverbinding op Rechteroever. De totale kostprijs voor deze werken wordt momenteel geraamd op 3,2 miljard euro.

Grootste Europese project
Grontmij en Witteveen+Bos zijn klaar om samen één van de grootste Europese infrastructuur-projecten mee te begeleiden. De goede samenwerking die ontstaan is bij onder andere de deelprojecten van de Oosterweelverbinding op Rechteroever, wordt nu doorgetrokken voor deze nieuwe opdracht. Binnen THV ATLAS koppelen ze lokale kennis en ervaring met complexe integrale projecten aan wereldwijde expertise in het ontwerpen en bouwen van afzinktunnels.
De voorliggende opdracht omvat drie deelopdrachten die bijdragen aan het sluiten van de Antwerpse Ring (R1):
- De realisatie van de infrastructuurprojecten op Linkeroever. Deze omvatten onder meer de aanpassing van de noordelijke knoop (E34/R1), de zuidelijke knoop (E17/R1), op- en afrittencomplexen en delen van het onderliggende wegennet;
- Een nieuwe Scheldetunnel, die als afgezonken tunnel zal worden gebouwd. De tunnel zal zo’n 1,8 kilometer lang zijn, met drie rijstroken in elke richting, en een aparte koker voor fietsers en voetgangers;
- Inrichting van een bouwdok in Zeebrugge, waar de afzonderlijke tunnelelementen geprefabriceerd worden. Daarna zullen deze naar Antwerpen gesleept worden om op de bouwplaats afgezonken te worden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties